Pressens rolle i samfunnet

Author Recent Posts Debatt Latest posts by Debatt (see all) På bortebane - 02.11.2006 Afghanere i Norge - 02.11.2006 Redsel blant afghanerne må ta slutt - 19.10.2006 Hovedkasserer i SOS Rasisme, Kjell Gunnar Larsen, kommer med kraftige angrep på Utrop. Utrop når fram til lesere innenfor migrasjonsfeltet. Som en organisasjon i dette feltet er det […]
Debatt
Latest posts by Debatt (see all)

Hovedkasserer i SOS Rasisme, Kjell Gunnar Larsen, kommer med kraftige angrep på Utrop.
Utrop når fram til lesere innenfor migrasjonsfeltet. Som en organisasjon i dette feltet er det relevant for våre lesere å vite hva slags kritikk det rettes mot en så stor organisasjon som SOS Rasisme. Jeg viser til Vær Varsom-plakatens punkt 1.4 der det står at det er pressens rett å informere om det som skjer i samfunnet og avdekke kritikkverdige forhold. Avisartikkelen i DN har interesse for allmennheten, og om vi hadde latt være å skrive ville det vært en unnlatelsessynd. Vi kan forsikre SOS Rasisme om at vi ikke har noe intensjon om noen form for skittkasting. Utrop er en avis som eksisterer på uavhengig og selvstendig grunnlag, og vår oppgave er blant annet å informere, avdekke kritikkverdige forhold og derigjennom trygge ytringsfriheten.
Utrop er en avis som er åpen for alle, og vi ønsker at alle synspunkter skal komme fram i avisen. Det er fult mulig også for SOS Rasisme å komme med tilsvar i avisen.