De som er ute mange vinternetter

Author Recent Posts Debatt Latest posts by Debatt (see all) På bortebane - 02.11.2006 Afghanere i Norge - 02.11.2006 Redsel blant afghanerne må ta slutt - 19.10.2006 Trygve Brygger Gjerde: Du gir i et avisinnlegg i Aftenposten Aften 4. april, en ganske hårreisende beskrivelse av de nigerianske prostituerte i Oslo. Du skriver at folk flest […]
Debatt
Latest posts by Debatt (see all)

Trygve Brygger Gjerde: Du gir i et avisinnlegg i Aftenposten Aften 4. april, en ganske hårreisende beskrivelse av de nigerianske prostituerte i Oslo. Du skriver at folk flest er trakassert av de nigerianske prostituerte på Oslo på Paradegate, og ønsker å fjerne dem fra Paradegate til et miljø hvor de som ønsker slike seksuelle tjenester kan oppsøke dem der. Du vil også kriminalisere aggressive tilbud av seksuelt tjenester fra de nigerianske jentene, uten å nevne et ord om mennene kjøper seksuelle tjenester fra disse jentene.

Det ser ikke ut til at du er kjent med den tverrdepartementale Handlingsplan mot menneskehandel. Problemene knyttet til de nigerianske prostituerte som driver alene eller kommer til Norge uten nevneverdig tvang er sentral i planen.

Men i stedet for å følge opp gjennomtenkte, organiserte planer vil du rydde disse nigerianske kvinnene fra Oslos paradegate, og innkvartere dem i miljøer hvor folk flest som ønsker å kjøpe nigerianske seksuelle tjenester kan aktivt oppsøke dem. Ditt avisinnlegg er preget av maktarroganse og nedlatenhet over for de nigerianske prostituerte kvinnene, ville du omtalt norske kvinner på denne måten?

Jeg har ingen tro på forslaget ditt, om å gjeninnføre § 378 i Straffeloven som vil kriminalisere aggressive tilbud av seksuelle tjenester og redde Oslos paradegate fra nigeriansk prostitusjon. Dette er et komplekst problem som trenger utradisjonelle og sammensatte løsninger. Da må man begynne med å se realistisk på situasjonen. Innlegget ditt kan gi inntrykk til alle som ikke bor i vår vakre hovedstad, at fire hundre nigerianske kvinner venter på ”paradegaten” for å kaste seg over dem. Det blir litt latterlig. Pro-sentret har møtt i underkant av fire hundre nigerianske prostituerte – i løpet av et år.
Bergen kommune hadde valgt et svært godt sitat da den innledet sin egen plan mot prostitusjon med følgende ord fra dikteren Olav H. Hauge: ”Stor er den som vinn over andre, veldig er den som overvinn seg selv”. Vil du begynne å se med realisme og medmenneskelighet på disse kvinnenes situasjon? Eller må vi vente på forslag mot trakasseringen fra rusmiddelmisbruker og tiggere på vår paradegate?