Skal du holde bryllupsfest?

Author Recent Posts Nytt og nyttig Latest posts by Nytt og nyttig (see all) Kontanter rett i hånden gjennom pantelån - 19.10.2006 Gjeld stiftet av mindreårig - 05.10.2006 Skal du holde bryllupsfest? - 25.08.2006 Sommeren er tiden for bryllup. Men hvor kan man leie billige lokaler til bryllupsfesten? Alle selskapslokaler Forbrukerrådet ringte til opererte med […]

Sommeren er tiden for bryllup. Men hvor kan man leie billige lokaler til bryllupsfesten? Alle selskapslokaler Forbrukerrådet ringte til opererte med en høyere pris for bryllup enn for vanlig selskap.
Det blir stadig mer vanlig å la andre arrangere den store dagen. Men om det er bryllup eller selskap som arrangeres, har mye å si for prisen. Forskjellen ligger i gjennomsnitt på 13 000 kroner.
Forbruker-rapporten tok en ringerunde for å sjekke hva det koster å arrangere et bryllup i Oslo-området kontra et selskap med samme antall personer. Vi tok utgangspunkt i en treretters middag med vin, aperitiff før maten og kaffe med konjakk etterpå. Serveringspersonale og leie av lokale inngikk i de fleste prisene. Selskapet/bryllupet skulle være til 70 personer .
Hos Oslo Militære Samfunds Selskapslokaler lå forskjellen på 27 650 kroner, hvis man tar utgangpunkt i de dyreste tilbudene for selskap og bryllup. Velger man de rimeligste alternativene, blir prisforskjellen på drøyt 20 000 kroner. Og velger man rimeligste alternativ for bryllup og sammenlikner med dyreste pristilbud for selskap, koster bryllupsarrangementet likevel hele 13 300 kroner mer!
Daglig leder i Oslo Militære Samfunds konferanselokaler, Jon Øvrehus, begrunner prisforskjellen på hva arrangementene koster med at et bryllup har helt andre krav enn et selskap.
– Det går opptil tre glass vin mer fordi det er mange taler som skal holdes. Dekorasjonen er også dyrere, sier Øvrehus.
Han forteller at de tilbyr samme meny til både selskap og bryllup, og at det er vanskelig å sette en konkret pris uten å ha snakket med kunden på forhånd. Derfor opererer de med cirkapriser. For bryllup er det 1190-1395 kroner, og for selskap er det 900-1000 kroner.
Det kan være vanskelig å leie et lokale uten å måtte bestille maten fra samme sted. Et av få alternativer er å holde bryllupsfesten i et menighetshus.
Les mer: http://forbruker-
portalen.no/Tester/2006/?
expan-dedtpic=1151493731.44
(Kilde: Forbrukerportalen.no)