Ny musikkvideo for RAW

Marco Mota Da Veiga, rasta-gutten fra Rælingen bedre kjent som RAW, slipper neste år musikkvideoen til låta han skrev inspirert av Operasjon Dagsverk i 1998.
Miguel Carazo
Latest posts by Miguel Carazo (see all)

Etter tre intense uker i Rhode Island, USA denne høsten kunne 25 år gamle Da Viega, hvis artistnavn er RAW (Rigtheous African Warrior), vende tilbake til Norge med den nye musikvideoen til låta ”OD 1998”.
Sangen ble skrevet i 1998 i forbindelse med solidaritetsaksjonen Operasjon Dagsverk. Det skulle være Da Veigas personlige, ikke-økonomiske bidrag til saken.
– Jeg skrev låta fordi jeg ville vise mange at vi kan gjøre mer enn å gi 200 kroner. Nå, nesten ti år etter at jeg skrev den, er jeg klar med musikvideoen, sier Da Veiga til Utrop.

Videoen til ”OD 1998” ble innspilt i løpet av tre uker Rhode Island. Selskapet M&M Production stod for koordinering av prosjektet, mens ALIMA Dance Association og News Wave Self Defence Center stilte opp med capoeria-dansere.
Noen dager senere var sangen å høre i flere radiostasjoner på den amerikanske østkysten, og Da Viega ble intervjuet i flere lokale radioprogrammer og intervjuet i to blader i musikkbransjen.
– Jeg spilte også en ny låt mens jeg var der og jobbet med musikvideoen. Det skjedde spontant, og jeg brukte ikke mer enn et par timer på det. Men jeg kommer til å legge inn denne låten i albumet jeg planlegger å slippe i slutten av 2008, sier RAW.

Med sin nye video planlegger Da Veiga å besøke MTV-Norge, The Voice og Svisj for å komme seg inn i det norske musikkmarkedet.
Da Veiga driver også ungdomsarbeid gjennom organisasjonen Youth United, som han startet i 2002. Organisasjonen tilbyr forskjellige kurs og workshops for ungdom.
– Jeg overlevde i en lang periode med cirka hundre kroner i måneden og spiste stort sett bananer og havregrøt. Jeg har selv hatt det vanskelig. Men jeg bruker å si at det er fem ting man kan klare seg ganske bra med: Tro, håp, kjærlighet, optimisme og positivitet. Jeg vil fortelle andre at med disse fem grep er det ingen som kan stoppe deg her i livet, sier Da Veiga.

Fakta
Navn: Marco Mota Da Veiga
Artistnavn: RAW (Righteous African Warrior).
Alder: 27 år
Kommer fra: Blystadlia, men bor i Oslo.
Sjanger: – Man kan ikke sette meg i noen boks. Jeg spiller reggae, rap, hip hop, akustisk og sanger fra Kapp Verde.
Budskap: Svarte, hvite, gule og røde bør være i harmoni.
Driver med: Lager mixtape; en promotering av seg selv, som skal komme ut mellom februar og april 2008.
Gjort før: Har nettopp spilt inn musikkvideo i USA. Han har også hatt turneer i bl.a. Sør-Afrika og Göteborg, og har vært på radio i mange land. RAW ga ut singel i Norge i 2005.
Vil: Jobbe med andre artister, både norske og utenlandske.

Kilde: Marco Da Veiga/Romerikes Blad.