Du skjønne, vakre høst!

Sommeren 2008 tar snart en etterlengtet ferie. Av en eller annen grunn er jeg glad i høst. Kanskje fordi sesongen begynner med min egen bursdagsfeiring, hva vet jeg.
Victoria Uwonkunda
Latest posts by Victoria Uwonkunda (see all)

Men jeg tror det har mest å gjøre med de fine fargene som alle trærne er pyntet med på denne tiden. Så nydelig! Som den amatørfotografen jeg er, er høsten en gyldig grunn for meg til å tilbringe utallige timer i naturen med et kamera for å finne fine motiver. En annen ting jeg elsker ved høsten er den myke og søte brisen som hinter om en vinter som ikke er langt unna, men som samtidig minner en på den sommeren som var.

Bor man i et land som Norge er høsten den sesongen entusiaster gleder seg til bær- og soppturer i marka, og jeg har en innrømmelse å komme med: for første gang i mitt voksne liv skal jeg ut i naturen og plukke bær og finne sopp. Dét, mine venner, er det største jeg ser frem til den høsten som står for døren, fordi la oss innse det, jeg har ikke tenkt å feire noen bursdag i år. Tallet på alderen er ikke rund nok for meg å bruke tiden på, men det skal på en eller annen måte markeres av venner og familie. Enkelte har til og med begynt å mase om det. Slikt liker mine nærmeste, bare for å minne meg på at tiden går.

Jeg har ingenting til overs for mennesker som setter andre i bås, men det er sjelden man hører om mennesker med minoritetsbakgrunn som drar på en sopptur i skogen. Jeg kan kun snakke for meg selv og de få mennesker jeg kjenner når jeg sier, det rett og slett ikke ligger i vår nyere, mer urbane livsstil å ta en tur i naturen. Men, kjære venn, hvilke fantastiske opplevelser vi har gått glipp av i mange år! Så hvis du er som meg anno 2000, og tror naturen ikke har mye å by på, hør nå her: Kom deg ut og finn så mye sopp som du bare kan. Så masse deilige kantareller som venter på deg! Etter soppturen kan du gjøre følgende:

Rist et par skiver brød, og etter å ha renset soppen, stek den i en panne. Deretter ha soppen på skivene, og nyt med din favorittdrikke. Vel bekomme!

Sliter du med å finne noe sopp, ikke gi opp. Soppen dukker etterhvert opp, og slitet alene er verdt den turen i marka. No pain, no gain!

Med dette ønsker jeg alle sammen en fabelaktig høst.