Suksesshistorier

Utrop presenterer i samarbeid med ambisjoner.no i denne spalten suksesshistorier for å motivere ungdom til å ta høyere utdannelse.
Øystein Røe
Latest posts by Øystein Røe (see all)

Navn: Khai Nguyen 
Stilling: Systemadminstrator (Controller)
Firma: Statkraft
Utdanning: Cand.polit i sosialøkonomi
Antall år i arbeid: 1 år
Fått jobben gjennom: Rekruttert via et bemmaningsbyrå

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut?
Det varierer veldig og avhenger i stor grad av hvilken dag det er i måneden. Ved rapporteringsdeadline, og spesielt kvartalsrapporteringer, er det veldig hektisk. I mellom “slagene” jobber jeg mye med å videreutvikle systemet, å forbedre og gjøre ting enklere. Dette skjer på prosjektbasis i nært samarbeid med andre avdelinger. I tillegg holder jeg kurs og intern opplæring av gamle og nye medarbeidere, både innenlands og i utlandet. 

Hvilke muligheter finnes i en stilling som din?
Et naturlig steg ville være konsulentbransjen, hvis jeg ønsket å bytte arbeidsplass, noe jeg ikke har noen ambisjoner om. Internt i Statkraft ville det nok være mulig å gå fra en stabsfunksjon til operativ enhet, noe som kan være spennende i en periode med tanke på mulighet for utenlandsopphold. Men akkurat nå er ambisjonen min å bli bedre både på det systemtekniske og konsernregnskap, noe som vil gi flere spennende arbeidsoppgaver i fremtiden.

Hvilke egenskaper trenger man for å mestre din jobb?
Først og fremst en glødende IT-interesse i tillegg til god økonomi- og regnskapsforståelse. I tillegg hjelper det å være utadvendt og beherske engelsk, både verbalt og skriftlig. Du må kunne jobbe konsentrert individuelt samtidig som du klarer å samarbeide på tvers av fagområder. Evnen til å tilegne seg kunnskap raskt og se løsninger enda raskere er gull verdt.

Hvordan skal nyutdannede gå frem dersom de ønsker seg en lignende stilling?
I bunn er det viktig med en økonomisk utdannelse. I tillegg vil en interesse og forståelse av ERP-systemer være en absolutt fordel. Da det ikke finnes en spesifikk utdannelse for akkurat en slik stilling, er det nødvendig å ”jobbe seg inn” i en slik jobb. Det vil si å begynne med et mindre system hos en mindre arbeidsgiver og deretter jobber seg oppover i størrelse og kompleksitet.