Verden Rundt

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Fitjar kommune anmeldt for påstått rasisme etter flyktningvedtak - 12.04.2024 Færre innvandrerkvinner går til distrikspsykiatrien - 11.04.2024 Sentrum-politikere feirer Statsforvalterens beslutning - 11.04.2024 Israel: Avviser kritikk av bosettingsplaner Israel avviser den internasjonale kritikken av planene om bygging av 1300 nye boliger […]

Israel:

Avviser kritikk av bosettingsplaner

Israel avviser den internasjonale kritikken av planene om bygging av 1300 nye boliger for israelske bosettere i det okkuperte Øst-Jerusalem, skriver NTB.

Byggeplanene ble kjent mandag mens Benjamin Netanyahu var på besøk i USA. Flere land har uttalt seg skarp kritikk mot planene. En pressemelding fra statsminister Benjamin Netanyahus kontor avviser kritikken kategorisk.

– Israel ser ingen forbindelse mellom fredsprosessens og planleggings- og byggepolitikken i Jerusalem, som har vært uendret gjennom 40 år. Jerusalem er ikke en bosetning, Jerusalem er staten Israels hovedstad, heter det i pressemeldingen.

Thailand:

Blandede resultater for katastrofeberedskap

Kraftig flomregn har rammet det meste av Thailand den siste måneden. Nettstedet irinnews.org skriver at ni millioner mennesker i 51 av landets 75 provinser har vært direkte utsatt. Ifølge landets myndigheter omkom 206 personer som følge av flomregnet.

Montri Chanachaiviboonwat, leder i etaten for katastrofeberedskap i Bangkok, sier han er bekymret for det han kaller “lav sikkerhetskultur”.

– Vi fikk rapporter om at enkelte gikk for å be og måtte svømme gjennom vannet, og at andre dro på fisketur, sier han til irinnews.org.

Ifølge Chanachaiviboonwat ligger mye av problemet i at det satses for lite penger på beredskapstiltak med særlig vekt på landsbybeboere.

– I 2010 ble budsjettet kuttet med mer enn 25 prosent. Når det gjelder forebygging og tiltak er dette for lavt. Vi må også ha bedre krisekommunikasjon mellom samfunnet og myndighetene, la han til.

Bolivia:

Vil ikke tillbakebetale britiskeid firma

Bolivias regjering har uttalt at man ikke planlegger å kompensere inntektstap for kraftselskapet Rurelec etter at et datterselskap tidligere i år ble nasjonalisert, skriver nyhetsbyrået UKPress

Rurelec, som inntil nasjonaliseringen var britiskeid, ga en frist til bolivianske myndigheter på sitt krav på 80 millioner dollar i kompensasjon. Justisminister Elizabeth Arismendi sier kravet er urimelig.

– Vi har tall som beviser at Empresa Electrica Guaracachi, Rurelecs datterselskap her i landet, hadde store gjeldsproblemer. Bolivia skylder ikke Rurelec noe, og vi er klare til å ta saken i internasjonale rettsinstanser hvis nødvendig, uttalte Arismendi til UKPress.

Kenya:

Vil ha internasjonal konferanse mot pirater

Kenyanske myndigheter har planer om å invitere USA, India, Russland, samt land i EU og andre øst-afrikanske land til en internasjonal konferanse om sjørøveri, skriver nyhetsbyrået AFP.

– Vi ønsker å samle det internasjonale samfunnet slik at man en gang for alle får bukt med problemet, uttalte Kenyas fungerende utenriksminister George Saitoti i en pressebriefing holdt sammen med sin russiske kollega Sergej Lavrov, ifølge AFP.

Kenyas kyst er ofte hjemsøkt av somaliske sjørøvere. 136 mistenkte blir holdt i kenyanske fengsler, og dusinvis av disse soner sin straff i landet.