Norsk soulstjerne til MGP

I fjor vant hun Spellemannsprisen. Nå er Noora Noor klar for Melodi Grand Prix 2011.
Foto: Andrea Brygard/flickr
Author Recent Posts Ingrid Hovda Storaas Latest posts by Ingrid Hovda Storaas (see all) Lag maki med laks - 11.02.2016 Liberal imam med mange hatter - 06.10.2014 Havets nomader seiler inn i uvissheten - 24.07.2013 Noora Noor (bildet) skal opptre i Melodi Grand Prix-delfinalen i Skien med låta “Gone with the wind”, skrevet av Simone […]

Noora Noor (bildet) skal opptre i Melodi Grand Prix-delfinalen i Skien med låta “Gone with the wind”, skrevet av Simone Larsen. Noor var først skeptisk, men lot seg overtale etter å ha hørt låta, skriver Nrk.

– “Gone With the Wind” handler om en kvinne som aldri gir opp håpet om at magiske ting skal skje, og det kommer til å bli en stor opplevelse for oss låtskriverne å se Noora synge den, sier Larsen til Nrk. Alle de andre artistene til årets norske MGP-finaler er nå klare, deriblant Lillestrøm-hiphoperen Stella Mwangi og Oslo-sangerinnen Sichelle.

Vil lage kunst av kremert kvinne
Shwan Dler Qaradaki (bildet) er kunstnerstipendiat i Skien og starter nå et prosjekt kalt “Wake up!” Ifølge nrk.no vil han bruke kvinnehår og aske fra kremerte kvinner som symboler på et stort lerret. Målet hans er å sette fokus på at kurdiske kvinner i Nord-Irak begår selvmord som et resultat av kvinneundertrykkelse.

Kunstnerstipendiat Shwan Dler Qaradaki vekker reaksjoner med sitt ønske.
Foto: Signe Solberg

– Jeg er norsk-kurder og engasjerer meg for temaer som har med min bakgrunn å gjøre, sier Qaradaki til Utrop.

Reklameplakaten som ble brukt i kampanjen.
Foto : verdensaidsdag.no

Skrek mot aids
1. desember var det Verdens internasjonale aidsdag, og dagen ble markert flere steder i Norge. På Jernbanetorget i Oslo bød elever fra produktdesignlinja ved Høgskolen i Akershus på kondom-show med catwalk, i tillegg til at over 30 ulike organisasjoner hadde stands i et stort telt. Oslo domkirke markerte også dagen, med blant annet fakkeltog til Stortinget. Det var UNAIDS, FNs organ for bekjempelse av hiv og aids, som begynte å arrangere dagen i 1988.