Ti år siden rasistdrap på Holmlia

Jordskjelvet i Haiti har til nå kostet 200 000 menneskeliv og mange har mistet sine hjem. Nå åpner Senegal grensene for Haitianere.
Foto: Wikimedia commons
Author Recent Posts Elizete Fonseca Lima Latest posts by Elizete Fonseca Lima (see all) Venner hjelper ungdom i fattige land - 10.05.2011 Skole for nye innvandrere - 22.03.2011 Islamiseringens motedronning - 14.03.2011 26. januar 2001 ble 15 år gamle Benjamin Hermansen drept av nynazister på Holmlia. Drapet rystet hele Norge, og over 40 000 mennesker […]

26. januar 2001 ble 15 år gamle Benjamin Hermansen drept av nynazister på Holmlia. Drapet rystet hele Norge, og over 40 000 mennesker gikk i fakkeltog mot rasisme og nazisme, og for å vise sin fortvilelse og avmakt. Samme året ble Bejamins Minnefond opprettet og hvert år deles Benjaminprisen ut i forbindelse med antirasistisk arbeid. Kongehuset, statsministeren og biskopen sto sammen med osloinnbyggerne denne spesielle kvelden. 10-årsdagen markeres med et nytt fakkeltog.
Prekvalifiseringskurs på Alna
Utrop var tilstede da Gjestehuset på Alna tidligere denne måneden fikk besøk av tre stortingsrepresentanter i forbindelse med et prekvalifiseringskurs for innvandrerkvinner. Kurset “Inkludering og språkforståelse” skal hjelpe isolerte innvandrerkvinner til å forstå det norske samfunnet og språket.
– Formålet med kurset er å møte hele mennesket på relasjonsplan. Her kan kvinnene bygge opp vennskap til hverandre og til lærerne, utvide språkforståelsen og forståelsen for det norske samfunnet, forteller avdelingsleder i Gjestehuset, Susanne Kralik.
Stortingsrepresentant Lise Christoffersen sier at kurset forsterker inntrykket om hvor viktig det er å innføre gratis norskkurs, og et lavterskeltilbud til alle, og ikke bare en liten gruppe innvandrer. 

Langsom gjenoppbygging
Haiti sliter med å gjenoppbygge landet. Kolera og politisk uro bidrar til å forsinke arbeidet.
 – Gjenoppbyggingsarbeidet er nesten ikke i gang. Politisk ubesluttsomhet gjør at arbeidet i Port-au-Prince ikke kommer i gang. Det er uenighet om når de skal begynne å kjøre vekk bygningsrestene, og hvor det skal dumpes. I tillegg er det ikke nok ressurser til å starte gjenoppbyggingen og oppryddingen, eller til å bygge nye hus, sier Jon Martin Larsen i Røde Kors til Utrop.

Islamistisk gruppe inn i Norge

VG.no melder at den islamske gruppen Hizb ut-Tahrir har kommet til Norge. Målet deres er et verdensomspennende kalifat, en muslimsk stat. De foreslår i sin grunnlov å henrette konvertitter fra islam, bare å ha mannlige makthavere og nekte ikke-muslimer stemmerett. Gruppen blir overvåket av Politiets Sikkerhetstjeneste og har forgreininger over hele verden. 

Hizb ut-Tahrir: Demonstrasjon i Ramallah.
Foto : Flickr