Kan bli uttransportert

Oslo Tinghus: akkurat nå foregår det her fengslingsmøte i Amelie-saken.
Foto: Flickr.com
Fengslingsmøte i Amelie-saken startet kl. 14.00 i dag.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

En dommer skal ta stilling til om papirløse Maria Amelie skal sitte på Trandum ventemottak fram til hun skal uttransporteres til Russland, skriver TV2 Nyhetene. 25-årigen sitter nå på utlendingsinternatet på Trandum i Akershus, etter å ha blitt pågrepet av politiet på Lillehammer onsdag natt.

Har ikke beskyttelsesbehov
 
Utlendingsnemnda (UNE), som er ankeinstans for avgjørelsene i Utlendingsdirektoratet (UDI), opplyser at avgjørelsen om å opprettholde avslaget på asylsøknaden ble fattet onsdag. Nemnda mener hun ikke har krav på beskyttelse.

– Langvarig ulovlig opphold ikke er en type tilknytning som danner grunnlag for tillatelse. Derfor får hun ikke opphold på humanitært grunnlag, heter det fra nemnda.

Loven gjelder for alle

Statssekretær Pål K. Lønseth til TV 2 Nyhetskanalen har forståelse for at folk er opprørte, men viser til at det er de faglige vurderingene som skal ha det siste ordet.

– Vi kan altså ikke sette oss i en situasjon hvor en asylsøker selv kan får velge om man skal reise eller ikke. Da vil vårt system bryte fullstendig sammen, fortsetter statssekretæren til TV2 Nyhetene.