Ingen nasjonal holocaustdag

 
Foto: Flickr
Norge får ikke noen egen nasjonal holocaustdag 26. november. Fremskrittspartiet vil innføre en slik dag, men mandag sa stortingsflertallet nei til forslaget.

Dagen skulle innføres til minne om deporteringen av de norske jødene til Tyskland 26. november 1942.

I debatten ble det understreket at kampen mot antisemittisme er viktig. Det ble vist til at den internasjonale holocaustdagen 27. januar er godt integrert i mange skolers undervisning om antisemittisme og rasisme. Regjeringen har bestemt at denne dagen skal markeres offentlig og ved alle landets skoler. Det skriver vg.no.

Foto : HiO

Ny bok om muslimske kvinner   

Boken heter «Utilslørt – muslimske RÅTekster» og lanseres under litteraturfestivalen på Lillehammer på torsdag. Den er redigert av forfatterne Nazneen Khan-Østrem (bildet) og Mahmona Khan.

Medieoppslagene de siste ti årene har gitt folk en idé om at de fleste muslimske kvinner lever i en mindre fri tilværelse enn det etnisk norske gjør. De fleste bidragsyterne i boka har tidligere opplevd å få spørsmål om tvangsekteskap, undertrykkende fedre og mangel på frihet. Vår bok forsøker å utfordre den oppfatningen, sier Khan-Østrem til Klassekampen.