Verdt å få med seg

Nærværets politikk – John R. Bowen om muslimer i Europa
John R. Bowen er en av samtidens mest leste og siterte antropologer. Møt ham i samtale med Oddbjørn Leirvik og Sindre Bangstad (UiO) om hva som hender i europeiske muslimers møter med europeisk sekularisme.
Tid: 27.09, kl. 1900.
Sted: Litteraturhuset.

Religion og norske verdier
Universitetet i Oslo lanserer nå en forelesningsrekke som skal belyse viktige temaer som er blitt aktualisert av terrorhandlingene den 22. juli.
Temaer blir blant annet ekstremisme, nasjonalisme, fundamentalisme, toleranse, overvåking, inkludering, nasjonens verdigrunnlag, bruk og misbruk av sosiale medier, begrepet ondskap og ytringsfrihet.

Tid: 24.09, kl. 14.00-15.30
Sted: Gamle festsal, Domus Academica, UiO

Bokkveld med Bekim Sejranovic
I samarbeid med Kroatias ambassade har Norsk-kroatisk forening gleden av å invitere til en bokkveld med Bekim Sejranovic. Utdrag av hans romaner vil bli lest på norsk og kroatisk av Jon Kværne og forfatteren selv.
Gjennom sine to romaner “Nigdje, niotkuda” og “Ljepsi kraj” har Bekim Sejranovic fått sitt gjennombrudd som forfatter i Kroatia, Bosnia og Serbia. Her i Norge, hvor han har bodd siden 1993, er han langt mindre kjent selv om han har oversatt blant andre Ingvar Ambjørnsen og Frode Grytten til kroatisk. Hans første roman er nå under oversetting til norsk av Jon Kværne.
Tid: 22.9, kl. 17.00.
Sted: Kroatias ambassade, Drammensveien 82, Oslo.

Norwegian-African Business Summit
Gå på speed-date med afrikanske ambassadører. Få en introduksjon i spennende investeringsprosjekter. Møt norske selskaper representert i afrikanske markeder, afrikanske ambassadører i Norge, samt virksomhetsdelegasjoner fra flere av landene på kontinentet.

Tid: 29.09, kl. 08.00-17.30.
Sted: Radisson Blu Scandinavian Hotel, Oslo. 
Arrangør: Norwegian-African Business Association (NABA).