5 000 kroner i kontantstøtte

Kontantstøtten for 2012 er foreslått økt gjennom statsbudsjettet.
Regjeringen vil i statsbudsjettet for 2012 foreslå at kontantstøtten økes til 5 000 kr per måned for barn mellom 13 og 18 måneder, og videreføres med dagens sats for barn mellom 19-23 måneder. Kontantstøtten avvikles for toåringene.
Endringene vil gjelde fra 1. august 2012. Til og med juli 2012 vil det bli utbetalt kontantstøtte som i dag. Kontantstøtten er i dag på 3 303 kr pr måned for ett- og toåringer.
Det foreslås en forenkling av systemet, slik at det vil bli to satser for kontantstøtte; hel og halv sats. Hvis barnet ikke har plass i barnehage, blir det gitt full kontantstøtte. Dersom barnet går i barnehage inntil 20 timer per uke, blir det utbetalt 50 prosent kontantstøtte.

Fremmer integrering 

– Når barnet er minst så ønsker flest foreldre å være mer hjemme. De som ønsker å dele mer tid med veslejenta eller veslegutten sin vil nå få 1700 kroner mer i måneden. Endringene i kontantstøtten reduserer også integreringsmessig uheldige sidene ved ordningen, sier Trygve Slagsvold Vedum, nestleder i Senterpartiet til NRK.