Utrop starter med tv-sending én gang i uka

– Nytt TV-studio en milepæl

TV-drømmen et faktum: Utrop inviterte nylig samarbeidspartnere til åpningen av det nye studioet og de nye lokalene på Lakkegata.
Foto: Claudio Castello
Ti år etter at Utrops nettportal så dagens lys, er studiodrømmen, og med den tv-drømmen, blitt en virkelighet for Utrop. 

 

Et hundretalls personer fra statlig sektor, medier og organisasjoner kom for å overvære åpningen av Utrop TV. Åpningen fant sted i de nye TV-studioene i Lakkegata i Oslo torsdag 13. oktober.

Utrop lanserer dermed programmet «Butikken på hjørnet», som blir å se på den lokale kanalen TV8. Med i programpakken fra UtropTV er det også en fast debattprogram, studiogjest og reportasjer fra det flerkulturelle Oslo.

Milepæl

For Utrop-stifter og daglig leder Majoran Vivekananthan er det å ha etablert Norges første TV-studio med vekt på det flerkulturelle Norge siden Migrapolis kom på NRK sent på 90-tallet en milepæl. Studioåpningen skjer ti år etter at Utrop kom ut for første gang i 2001 som nettportal. Den første papirutgaven ble utgitt i 2004. Slik minnes Vivekananthan den store overgangen det sistnevnte medførte:

– Vi skulle starte Norges første flerkulturelle avis. Jeg satt på revisors kontor, skulle lage budsjett og skjønte ikke bæret av hva revisoren snakket om. Vi var bare noen studenter uten erfaring som ville starte avis. Plutselig hadde ansvaret for en hel bedrift, sa Majoran under velkomsttalen sin til de fremmøtte.

Endring

Klar til sending: Program-leder Janet Ohemeng i Utrops splitter nye studio.
Foto : Are Vogt Moum

Vi har hatt en god utvikling til tross for lite pengestøtte.

Sju til ti år senere har situasjonen endret seg, påpekte han.

– Vi har hatt en god utvikling til tross for lite pengestøtte. Opplagsstallene har økt, omsetningen og antall ansatte likeså. Vi ble kåret til Gasellebedrift for to år siden, og fikk trippel A-kredittrating i fjor, noe som er mer enn hva USA og flere land i EU kan vise til, sa han spøkefullt.

Saklighet i kritikk
Statssekretær Kirsti Bergstø fra Barne-og likestillingsdepartementet fikk æren av å trykke playknappen og offisielt åpne tv-satsingen. Hun håper å se en innvandringsdebatt basert på fakta og kunnskap i fremtiden.

– Det viktig at mediene kommer med kritikk av myndighetene. Samtidig så er det like viktig at kritikken baseres på saklighet og faglig kunnskap, påpekte hun.
TV8s daglige leder Knut Tønnes håper på sin side å fortsette samarbeidet som ble startet tidligere i sommer.

– Etter de første møtene var vi ikke helt sikre om ting skulle klaffe helt, men nå er vi overbeviste. Vi ser på Utrop TV som et viktig bidrag i vår helthetlige lokal-TV-satsing. UtropTV skal sendes over hele landet, la han til.

TV8 har nemlig lokale sendinger i flere fylker, mens enkelte av programmene går i samsending.