En flerkulturell fotballoase

 
Foto: Idrettsforbundet
Oslos ordfører og tidligere NFF-president roste Sportsklubben Sterling som en mønsterklubb for kulturell forståelse.
0Shares
Fabian Stang (H) sammen med lederen i UEFAs (det europeiske fotballforbundets) utviklings- og teknisk assistansekomité og tidligere fotballpresident, Per Ravn Omdal (bildet), var han med på å utdele medaljer til jenter og gutter i Sportsklubben Sterling under sesongavslutningen til klubben med et stort flerkulturelt fortegn, skriver fotball.no.
Både ordføreren og Omdal uttrykte stor beundring for arbeidet Sterling gjør gjennom å engasjere mange gutter og jenter med flerkulturell bakgrunn i Gamle Oslo.
– Jobben Sterling gjør er veldig viktig for utviklingen til barn og unge i nærområdet. Jeg er glad for at det er dere som skal ta vare på meg når jeg blir gammel, sa Stang ifølge fotball.no.
Foreldrene deltar i frivillighetsarbeidet
I klubben er det ikke kun blant spillerne at andelen flerkulturelle er høy. Også frivillige foreldre som tar på seg vervene som klubben er avhengig av for å gi et godt aktivitetstilbud til så mange barn og unge. Frivillighetsarenaen blitt pekt på som en arena der få flerkulturelle foreldre deltar, noe som ikke er tilfelle hos Sterling.
– Norges Fotballforbund har vist stor interesse for det arbeidet som klubben har gjort for å rekruttere spillere og ikke minst foreldre i det frivillige arbeidet. Klubben har lykkes godt så langt, og det vil være helt avgjørende at de fortsetter å lykkes i dette arbeidet for å få enda flere spillere inn i klubben i årene som kommer, sa Omdal til fotball.no