Filmer som er verdt å se

Den episke historien til Victor Hugo, Les Miserable, blir atter en gang å se på storskjermen, med skuespillerene Russell Crow og Hugh Jackman i rollene

The Impossible (2012)
Den spanske regissøren Juan Antonio Bayonas kritikerroste film The Impossible har denne måneden premiere på norske kinoer. Filmen forteller historien til en engelsk barnefamilies kamp om å finne hverandre igjen når de blir revet fra hverandre under tsunamikatastrofen i Thailand i 2004. Filmen er basert på en spansk families opplevelser av katastrofene og i rollene finner vi blant annet Naomi Watts og Ewan McGregor.
Premieren er: 04.01
Trykk her for å se traileren.

Les Misérables (2012)
Les Misérables, som er basert på Victor Hugos episke klassiker med samme navn, kommer igjen på det store lerretet, denne gangen i Tom Hoppers regi. Filmens handling som er satt i Frankrike i årene 1815 til 1832, og tar for seg den tidligere fangen Jean Valjeans mangeårige forsøk på å forbedre sitt liv og jakt på forsoning i flukt fra politimannen Javert. I rollen finner vi Hugh Jackman som Valjeans, Russell Crow som Javert og Anna Hathawey som Fantine.
Premieren er: 18.01
Trykk her for å se traileren.

Lawrence of Arabia (1962)
Den kjente klassikeren Lawrence of Arabia spiller i disse dager på Cinemateket i Oslo. Her for man et gjensyn med Peter O'Tooles strålende tolkning av den britiske offiseren T.E. Lawrence og hans innsats sammen med araberen i kampen mot tyrkerne. Filmen er på nesten fire timer, og er kanskje en av verdens mest kjente filmer.
I rollene finner vi Peter O'Tooles, Alec Guinness og Anthony Quinn.
Visninger: 05.01, 16.01
Trykk her for å se traileren