– Kan bli drept for å ha stilt opp naken

 
Foto: Skjermdump/YouTube
Egyptisk aktivist frykter kampen mot religiøst inspirert grunnlov kan få henne drept.
0Shares

Kvinneaktivisten Alia al-Mahdy (avbildet i midten) stilte nylig naken i en protestvideo mot Egypts nye islamistinspirerte grunnlov. Stuntet gjorde hun foran Egypts ambassade i Stockholm sammen med to andre kvinner fra organisasjonen FEMEN, og ble ikke særlig godt mottatt av andre i hjemlandet, skriver Nettavisen.

Nå har en annen egyptisk aktivist, Mahmoud Abdel Rahman, anmeldt Mahdy. Rahman krever nå at statsadvokaten fratar Mahdy hennes egyptiske statsborgerskap.

– Ved å stå der naken, så har hun besudlet Egypts omdømme, og gjort narr av religionen, skriver Rahman i klagen til statsadvokaten.

Fikk drapstrusler

Over sin nakne kropp skrev Mahdy skrevet: Sharia er ikke en grunnlov. I kjølvannet av hendelsen sier hun at hun har mottatt flere drapstrusler.

– Om jeg reiser tilbake til Egypt, så vil jeg bli fengslet, og jeg kan bli drept om det nåværende regimet forblir ved makten, sier hun til den uavhengige egyptiske avisen Al-Watan.

Ikke første gang

Al-Mahdy, som er i begynnelsen av 20-årene, er ikke ukjent for kontrovers. Tidligere har hun postet nakenbilder av seg selv på nettet etter den egyptiske revolusjonen. Hun hevder hensikten var å belyse kvinners mangel på rettigheter.

Nakenaktivisten har fått innvilget politisk asyl i Sverige, men ønsker å vende tilbake til hjemlandet til tross for at hun frykter å bli arrestert eller drept.

– Jeg vil gjerne fortsette min kamp for frihet fra Egypt, men akkurat nå så må jeg gjøre det fra utlandet, sier hun til Al-Watan.