Filmer som er verdt å se

Lincoln, filmen om en mann som endret en verden.
Foto: 20th Century Fox
Historiske filmer er stikkordet denne gangen.

Hitchcock (2012)
Hitchcock tar oss med i Alfred Hitchcock turbulente dager mens han jobber med filmen Psycho. Hitchcock, som definerte skrekkfilmsjangeren, blir fortalt at han har nådd sitt toppunkt og kanskje burde pensjonere seg etter lanseringen av filmen North by Northwest. Fast bestemt på å vise at han enda kan nå høyere, setter han i gang med arbeidet med filmen Psycho, men først må han overbevise sin kone Alma om at ideen er god.

I rollen som Hitchcock finner Anthony Hopkins som på fantastisk vis bringer skrekkfilmens mester til live.

Premiere: 15.02.2013
Trykk her for å se traileren.

Lincoln (2012)
Den prisbelønte regissøren Steven Spielbergs forteller i denne filmen historien om verdens mest kjente statsleder, Abraham Lincoln.

Vi møter Lincoln i hans siste leveår mens han prøver å fjerne slaveriet for alltid, ende en borgerkrig og samle et delt land. Filmen tar oss tett på mannen som senere ville bli en legende, hvis historie skulle huskes fram til vår tid.

I rollen som Lincoln finner vi Daniel Day-Lewis som har blitt nominert til en Oscar som følger av hans prestasjoner i filmen.

Premiere: 01.02.2013
Trykk her for å se traileren. 

Zero Dark Thirty (2012)
Kathryn Bigelow  tar oss i denne filmen med på jakten etter Osama bin Laden. Vi følger CIA-agenten

Fra filmen.
Foto : Sony
Maya på hennes nådeløse jakt på bin Laden. Oppgaven med å finne spor etter han viser seg å være full av blindveier og utfordringer før en uventet løsning presenterer seg.

Filmen er kontroversiell på flere punkter, men har fått strålende kritikk for sin historiefortelling.

Premiere: 08.02.2013
Trykk her for å se traileren.