Norsk-iransk DJ med musikalsk korona-hilsen

Kunsteneren og DJen Nasim Mashak ville glede iranere med en videohilsen under korona-pandemien.
Foto: Privat
Nasim Mashak, kjent under artistnavnet DJ Daeva, har samlet flere venner og bekjente i en oppmuntringsvideo på sosiale medier.
585Shares

I videoen skimter vi blant annet kunstnerne Amed Umar og Lars Cuzner, Salams organisasjonsleder Hasti Hamidi og Rødt-politikeren Sofia Rana.

Norsk-iranske Mashak er kunstner og DJ, og har underholdt Oslos dansegulver i 15 år.

– Her var meningen å samle en rekke venner og bekjente, og komme med en oppmuntrende video. Iran er hardt rammet av korona-pandemien og av internasjonale sanksjoner, og folk trenger sårt noe å smile for, sier hun til Utrop.

Videoen, som først ble postet på Facebook, viser flere som danser til den iranske artisten Hayedeh, mens de er på jobb eller hjemme i karantene.

– Siden iranere er glade i dans og musikk. og har musikken og kunsten i hjertet, tenkte vi alle som samlet oss rundt dette prosjektet at vi kunne bidra med glede i en vanskelig tid for de fleste.

Fått flest positive kommentarer

Videoen av dansende flerkulturelle nordmenn har nådd frem til iranere på ulike sosiale medier, sier Nasim.

– Flere iranske Instagram-profiler har delt den, både i Iran og blant utenlandsiranske miljøer.

– Hvordan har videoen blitt motatt?

– Flesteparten av kommentarene har vært positive. Enkelte har kommet med kritikk, og ment at vi heller skulle ha laget konkrete kampanjer som hjelper folk. Flesteparten sier seg uansett glade over å se ikke-iranere som danser til iransk musikk.

– Viser dette musikkens og kulturens makt i en tid med mye splittelse?

– Helt klart. I videoen er det en god del av de medvirkende som ikke er iranske eller forstår persisk. Likevel blir man beveget av musikken og rytmene. Jeg ser dette selv hele tiden når jeg har spilt på dansegulvet, at musikk har et universelt språk som er samlende.