Forbilde for utenlandske studenter

 
Foto: Arkiv
Jawad Raza kom til Norge med en bachelor i gruvedrift. Etter mye søking og etterutdanning har han endelig drømmejobben.
0Shares

Raza slet lenge med å komme seg inn på det norske arbeidsmarkedet. Til slutt flyttet han til Danmark for å studere videre, og noen få år etter var han ferdigutdannet sivilingeniør i olje og gass-teknologi fra Ålborg universitet. Men fremdeles var det ikke lett å få jobb i en bransje som avisene stadig skriver har stort behov for ansatte. 

– Jeg søkte på jobber i to år, men fant ingenting. Man skal ikke komme til fine Norge og tro det er lett, men du må bare stå på og ikke gi opp, sier han oppmuntrende.

Språk er viktig
Ting begynte å snu da Jawad Raza tok en doktorgrad i drift og vedlikehold av industrimaterialer på Universitetet i Stavanger.

Fiks språket ditt om du vil jobbe her!

Språket spilte en viktig rolle for Raza i å gjøre selv mer ettertraktet på det norske arbeidsmarkedet.

– Å lære seg språket er veldig viktig. Jeg tok språkopplæringen min til et nytt nivå da jeg holdt på med doktorgraden min. Fiks språket ditt om du vil jobbe her! Før doktorgraden min hadde jeg ingen jobbtilbud, etter utdanningen hadde jeg fire etterspørsler liggende klare, forklarer Raza.

I dag er han prosjektleder, teknisk ansvarlig i selskapet Apply Sørco, som også driver med drift og vedlikehold av olje og gass-anlegg både offshore og onshore.

Fakta om Jawad Raza

Utdannelse: Doktorgrad i vedlikehold av industrimaterialer.
Stilling: prosjektleder, teknisk ansvarlig hos Apply Sørco.