Norsk-indisk IT-samarbeid vant prestisjefylt pris

Joy Sebastian i Techgentsia, India og Hans Johan Tofteng møtes nesten daglig på video.
Foto: easymeeting.net
Indiske offentlig sektor utlyste konkurranse om å utvikle erstatning for Zoom og Teams. Vinneren fikk hjelp fra Tromsø.
135Shares

Selskapet Techgentsia Ltd ble i august kåret til vinneren av den nasjonale innovasjonskonkurransen for utvikling av videokonferanseløsning som skal brukes av det offentlige i India.

Konkurransen er utlyst av den indiske staten. Løsningen som det norsk-indiske IT-samarbeidet ga har fått navnet V-consol og skal nå tas i bruk av Indias sentrale myndigheter i løpet av de neste månedene.

Konkurransen ble utlyst av landets departement for elektronikk og informasjonsteknologi, under programmet Digital India.

Femårig samarbeidsprosjekt

Suksessen var det et Tromsø-basert firma som hjalp til. Norske Easymeeting har i fem år jobbet tett med Techgentsia. Indiske IT-eksperter har vært på besøk i Tromsø, mens Easymeeting har jevnlig besøkt Kochi som ligger i den sørlige delstaten Kerala i India.

Nå har korona-pandemien stoppet all reisevirksomhet, så inntil videre må norske og indiske IT-eksperter treffes virtuelt.

– Med god hjelp fra Easymeeting i Tromsø har vi klart å utvikle en utrolig velfungerende skyløsning for videokonferanse. Uten dette samarbeidet hadde vi neppe nådd opp. Vi leverte det beste produktet, og gleder oss nå til å implementere og videreutvikle løsningen sammen, sier CEO i Techgentsia, Joy Sebastian.

Gründer og daglig leder av Easymeeting, Hans Johan Tofteng, er kjempestolt over hva partneren i India har fått til.

– Vi har samarbeidet om å utvikle de beste og mest brukervennlige løsningene for video de siste 5 årene. Det skal være like enkelt og like vanlig å bruke videomøter, som når vi “tar en telefonsamtale”. Vi gleder oss til å jobbe videre mot dette målet.