Akoiwala kom til Norge i 2004 etter mange års flukt. I 1989 flyktet han fra krig og elendighet til nabolandet Sierra Leone, hvor han bodde i 15 år.
– Så måtte de som var igjen av familien min og jeg flykte nok en gang, da en ny borgerkrig brøt ut i Sierra Leone.
Han klarte å komme seg til Norge med sin ene datter og sin yngre søster i 2004.
Når jeg treffer forbipasserende som virker interesserte, forteller jeg historier om de lidende.
– Først i 2011 fikk vi endelig oppholdtillatelse i Norge, sier han med et smil.
Viktig innsats
Siden han kom til Norge har han brukt snart fem år på å jobbe som vervekonsulent. Først for Flyktningehjelpen, og nå for Leger Uten Grenser. David er lidenskapelig opptatt av å hjelpe andre, og samler inn penger for å gi sitt bidrag til det livreddende arbeid som gjøres ute i felten.
– Når jeg treffer forbipasserende som virker interesserte, forteller jeg historier om de lidende.
– Hvorfor er du så lidenskapelig i ditt daglige virke?
– Etter selv å ha blitt hjulpet som krigsflyktning i Sierra Leone innså jeg viktigheten av å ta seg av de lidende i krigssituasjoner. Jeg vil gjengjelde denne hjelpen.
Fikk 22 stykker
I Leger Uten Grenser har Akoiwala jobbet siden 2009. Han reiser land og strand rundt for å skaffe donorer til organisasjonens hjelpearbeid. En gang på et arrangement i Narvik greide han å verve hele 22 stykker.
– Mine overordnende fikk nesten hakeslepp. Jeg skjønner godt, for ofte er det vanskelig nok å få tak i en eller to givere på en hel jobbdag.
Vil opprette barneby
Krigsflyktningen har også store planer for fremtiden. Klarer han å samle nok penger, så vil dette gå til å bygge barnehjem for foreldreløse krigsflyktningbarn i Liberia og Sierra Leone.
– Jeg så selv som flyktning hvordan veldig mange barn måtte lide. Alt det gode jeg selv har fått i Norge, ønsker jeg å gi tilbake. Krigsflyktningbarn trenger mat, bosted, utdanning og sikkerhet, sier han.
FAKTA
Leger Uten Grenser (Médecins Sans Frontières, MSF) er en nøytral og uavhengig, medisinsk hjelpeorganisasjon som redder liv og lindrer nød. Organisasjonen hjelper de som har størst behov for medisinsk hjelp uavhengig av politisk, etnisk og religiøs tilhørighet.
Leger Uten Grenser gir nødhjelp til mennesker i krig, kriser og katastrofer, og andre mennesker som ikke har tilgang til helsetjenester. Organisasjonen varsler om overgrep og glemte kriser. Leger Uten Grenser driver prosjekter i mer enn 60 land, og hjalp i 2009 over 16 millioner mennesker på verdensbasis.
(kilde: no.wikipedia.org)