Norouzi med tjenesteår i bahai-samfunnet

Mahla Norouzi tjenestegjør som frivillig for bahai-ene.
Foto: Privat
Mahla Nourouzi jobber som koordinator for kantina på Galterud skole i Drammen og lager varm mat for opp til 450 skoleelever.
495Shares

– Som bahai er jeg aktiv deltaker i samfunnet og ønsker å bidra til samfunnets utvikling. Det er mitt høyeste mål og min sanne identitet som bahai. Det er viktig for meg fordi det å tro er sterkt knyttet til handling. Å gjøre tjeneste for andre er som å be bønn, sier hun til Utrop.

Hun viser til bahai-lederen Abdul-Bahas utsagn:

– Ved alle anledninger må bahai-er bekrefte ved sine handlinger det som de hevder med ord… for det er handlinger som er årsaken til menneskehetens fremgang.

Frivillig innsats

En stor del av hennes tjeneste og bidrag er å jobbe daglig som koordinator for kantina på Galterud skole, noe hun gjør frivillig.

– Tjenesten har også til hensikt å engasjere skoleelever i arbeidet og tjenesten som gjøres, og ha meningsfulle samtaler med elevene om deres rolle og bidrag til samfunnet.

Levanger-jenta er også veileder for en studiesirkel for ruhi-boken, som er en studiebok blant troende.

Barneklasselærer

– Studiesirklene har til hensikt å bygge kapasitet i deltagerne for å gjøre tjeneste for samfunnet og tar for seg ulike tema. Temaene er inspirert av Bahaullahs (bahai-troens grunnlegger) budskap og visjon for menneskeheten, og studiesirklene går også hånd i hånd med praktisk handling og tjeneste.

Hun bidrar også som barneklasselærer ukentlig.

– En barneklasse er en klasse for opplæring av barn, som har sitt utspring i at barn er den kosteligste skatt et samfunn kan eie, og dermed er opplæring viktig. Opplæringen lærer barn om åndelige og moralske verdier som også bygger på Bahaullahs visjon.