Marco Elsafadi valgt inn i Idrettsstyret

Marco Elsafadi er palestinsk flyktning og kom til Norge med familien i 1987. Han spiller for Bønes Basketklubb og er en etterspurt foredragsholder.
Foto: Silje Katrine Robinson
Marco Elsafadi er tidligere basketballspiller på toppnivå og representerte det norske landslaget i 12 år. – Jeg er veldig glad og takknemlig for at idretttsbevegelsen gir meg denne tillitserklæringen til tross for at jeg ikke var nominert i utgangspunktet, sier Elsafadi til Utrop.

Marco Elsafadi (44) sikter til at han ikke var innstilt av valgkomiteen, men ble foreslått av Norges Basketballforbund i kjølvannet av fjorårets debatt om mangfold og rasisme i norsk idrett. Nå er Norges Basketballforbund svært fornøyde med at Marco skal representere norsk idrett fremover.

Større mangfold rundt bordet

– Vi har fått et større mangfold rundt bordet der de viktigste beslutningene i norsk idrett fattes, sier forbundets president Jan Hendrik Parmann i en pressemelding.
-Det var et viktig verdivalg, spesielt etter konklusjonene fra mangfolds- og rasismedebatten, at Marco fikk en plass i styret. 

“Årets forbilde” 2006

Marco Elsafadi (f.1976) er palestinsk flyktning og kom til Norge med familien i 1987. Han har vært basketballspiller på toppnivå og representerte det norske landslaget i tolv år. Elsafadi har også en rekke norgesmesterskap/kongepokaler på merittlisten sin.

I 1993 begynte Marco sitt engasjement for barn og unge og i 2002 stiftet han organisasjonen New Page som frem til 2011 jobbet med vanskeligstilt ungdom, rusproblematikk, skoleskulk, fritidsproblemer og vold. Hans engasjement for sårbar ungdom ble i 2006 hedret med prisen som “Årets forbilde” under Idrettsgallaen i 2006. 

Etterspurt foredragsholder

Marco Elsafadi , som spiller for Bønes Basketklubb, er en etterspurt foredragsholder.

– Jeg er opptatt av å skape gode relasjoner på alle arenaer, for eksempel i skole og idrett. Menneskene bygger hverandre opp og bryter hverandre ned daglig.  På foredragene mine fokuserer hvordan vi ved hjelp av relasjonene kan skape et bedre samfunn, sier han til Utrop.