Skal skrive om Norge for urduspråklige

Fra frilanser til redaktør

Noshin Saghir har vært frilanser for norske aviser i mange år. Nå har hun blitt redaktør for et urduspråklig magasin basert i Norge
Foto: Privat
For frilansskribent Noshin Saghir har en drøm gått i oppfyllelse. Hun blir nå redaktør for et urduspråklig nettmagasin.

Norsk-pakistanske Saghir jobber på frilansbasis både på Ny Tid, Blend og Utrop. Nå har det urduspråklige dailypukar.com ansatt henne som sjefredaktør for den norskbaserte, urduspråklige nettutgaven. 

– Ja, det kom jo som lyn fra klar himmel! Først tok de kontakt med meg og spurte om jeg kunne skrive for dem. Jeg sa ja. Etterpå spurte de meg om jeg kunne være redaktør for deres utgave i Norge, siden det er en internasjonal avis, forteller hun om forespørselen.

– Jeg må innrømme at jeg så på det som en stor utfordring å være redaktør for en pakistansk nettavis og måtte skrive på urdu! Men jeg valgte å ta det på strak arm og har allerede skrevet tre saker, sier hun kry til Utrop.

Slik presenteres Saghir på nettutgaven til det pakistanske nettmagasinet.
Foto : Skjermdump/dailypukar.com

Jeg føler at jeg har tatt et steg ut i den globale medieverdenen.

– Kan du forklare hva dailypukar.com spesialiserer seg i?

– Nettmagasinet tar for seg nyheter fra Pakistan samt nyheter om pakistanere bosatt i utlandet. Så jeg skal skrive og oppfordre andre til å skrive om arrangementer og nyheter om norskpakistanere. I tillegg skal jeg skrive om hvordan livet og samfunnet er i Norge. Nylig skrev jeg for eksempel om kvinnekampen her hjemme.

Langsiktig
Stillingen er ulønnet, men signalene Saghir har fått fra nettmagasinet er at satsingen skal være langsiktig. For henne har jobben også vist seg å være en døråpner.

– Ting har gått over alle forventninger. Jeg føler at jeg har tatt et steg ut i den globale medieverdenen. Siden utnevnelsen har også flere andre pakistanske aviser og tv-kanaler tatt kontakt. Jeg blitt spurt om jeg vil være del av et råd bestående av pakistanske journalister over hele verden, hvor formålet er å støtte og promotere hverandre.

Utgir også på papir
Til våren, nærmere sagt i april, skal også Daily Pukar lansere papiravis. Saghir har fått forespørsel om å redigere.

– I tillegg ønsker de jo at jeg skal dekke arrangementer i Norge som norsk-pakistanere står bak. Så jeg har jo store forventninger til tiden fremover, for å si det mildt.