– Gi heltene muligheten til å jobbe

Helena Fatma Sarayli vil at de permitterte som har jobbet som frivillige i vaksinesentrene skal få jobb.
Norsk-tyrkeren Helene Fatima Sarayli slår et slag for at vaksinesenterfrivillige får seg fast jobb.

Sarayli, skribent og samfunnsdebattant, skriver i et Facebook-innlegg:

– Snart fullfører alle heltene på vaksinesenteret i Oslo oppdraget. Men en ting som en del bydeler ikke har tenkt på, er de mange hundre ansatte i midlertidige stillinger som også mister jobben.

Norsk-tyrkeren bor på St. Hanshaugen, og sier at mange av de frivillige er kompetente mennesker som tidligere hadde blitt permittert grunnet pandemien.

– Alt fra arkitekter, ingeniører, flyvertinner, servitører, bartendere, sosiologer, sosionomer, folk fra film og kulturbransjen, studenter og ungdom som fikk muligheten til jobb og som nå må på kort tid prøve å finne seg en ny jobb.

Hun mener slike menneskelige ressurser må utnyttes best mulig.

– Jeg føler det er svært urettferdig hvis disse heltene skal nå plutselig stå uten jobb. Hvis disse kompetente menneskene hadde vært prippen på jobb, hadde vi ikke klart å vaksinere Oslo. Jeg har heller ikke hørt om noe initiativ fra Helsedirektoratet @ Helse- og omsorgsdepartementet (Norge) Oslo kommune Arbeids- og sosialdepartementet (Norge) eller andre instanser som kunne tenke seg å tilby de videre jobb eller fortrinnsrett til ansettelse.