SVs vararepresentant: – Beæret

SVs Haitham El-Noush stepper inn som vararepresentant.
Foto: Privat
Haitham El-Noush steppet nylig inn for sykemeldt partikollega.

I en Facebook-post skriver han at hans første dag som vararepresentant ble meget følelsesladet, hvor han mintes SVs veteran og mangeårige stortingsrepresentant fra Nordland, Inge Myrvoll.

– I helga var jeg i Rana på hans minnesamvær. Og når jeg i dag for første gang møtte på Stortinget, begynte møtet med et minneord for ham.

El-Noush kom til Norge for 23 år siden, og har vært politisk aktiv siden ungdomstiden, også før han kom til Norge.

Under valgkampen ble han listet på andreplass på SVs stortingsliste fra Akershus.

I fjor høst, før SVs nominasjonsprosess, sa han til Østlandets Blad at mangfold er viktig på Stortinget, der lovene vedtas og beslutninger om tiltak tas.

– Hvis det ikke er mangfold i komiteene og utvalgene som vedtar lovene, får man heller ikke en lov eller tiltak som ivaretar mangfoldet. Derfor er jeg beæret over å bli innstilt på andreplass for at det nå er opp til medlemmene og velgerne om jeg kommer inn på Stortinget.

Lang arbeidserfaring

Haitham har en bachelor i landbruksøkonomi, og master i utviklingsstudier med fokus på bærekraftig forvaltning av naturressursene. Hans motto er å «tenke globalt og handle nasjonalt».

Til daglig jobber Haitham El-Noush i Norad. Der jobber han med innovasjon og teknologi innen helsebistand.

– Sårbarheten som truer verden og Norge på grunn av ulikhets- og miljøkrisen, er til de grader blitt blottstilt under koronakrisen. Dette er noe av det som driver meg videre i det politiske arbeidet, sier El-Noush til FriFagbevegelse.

Fokus på lokaldemokrati

El-Noush meldte seg inn i NTL etter at ha deltatt på et valgmøte om vern av Lofoten, Vesterålen og Senja i Bodø.

SV-politikeren er opptatt av at løsninger for å skape trygghet og inkluderende økonomisk vekst skal gjennomsyre alle politiske områder. Det betyr en omfordelende arbeidslivspolitikk og næringspolitikk, et rettferdig grønt skifte, et styrket lokaldemokrati og en god kommuneøkonomi.

– Nøkkelen til å sikre like muligheter for alle innen utdanning, arbeid, helse, og bolig er et sterkt fellesskap, mener El-Noush.