El-Noush får lederjobb i lokalparti i SV


Foto: World Health Summit
Haitham El-Noush fra Oppegård innstilles som ny leder i Viken SV.
49Shares

El-Noush kommer opprinnelig fra Sudan, hvor han var politisk aktiv. Han meldte seg inn i Sosialistisk Venstreparti (SV) tidlig på 2000-tallet og var 2. vara til Stortinget for Nordland 2009-2013.

El-Noush satt i lokallagsstyret i gamle Oppegård SV, og sitter nå i AU i Internasjonalt utvalg og er 1. vara til Stortinget for Akershus.

Norsk-sudaneseren takker valgkomiteen og sier han tar det som en stor tillitserklæring å bli innstilt til leder av et av SVs største fylkeslag.

– Det gjør meg stolt, ydmyk og motivert til å ta tak i det store ansvaret det innebærer, sier El-Noush til Viken SV.

– Jeg regner også med å være den siste lederen for Viken SV, fordi jeg stoler på at partiene innfrir på løftet sitt til velgerne om at en rødgrønn valgseier betyr oppløsning av Viken.

Står opp for mangfoldet

El-Noush steppet inn høsten 2021 som vararepresentant.

Under valgkampen ble han listet på andreplass på SVs stortingsliste fra Akershus.

I fjor høst, før SVs nominasjonsprosess, sa han til Østlandets Blad at mangfold er viktig på Stortinget, der lovene vedtas og beslutninger om tiltak tas.

– Hvis det ikke er mangfold i komiteene og utvalgene som vedtar lovene, får man heller ikke en lov eller tiltak som ivaretar mangfoldet. Derfor er jeg beæret over å bli innstilt på andreplass for at det nå er opp til medlemmene og velgerne om jeg kommer inn på Stortinget.

Jobber med teknologi

Til daglig jobber SV-politikeren i Norad. Der jobber han med innovasjon og teknologi innen helsebistand.

– Sårbarheten som truer verden og Norge på grunn av ulikhets- og miljøkrisen, er til de grader blitt blottstilt under koronakrisen. Dette er noe av det som driver meg videre i det politiske arbeidet, sier El-Noush til FriFagbevegelse.

Han er opptatt av at løsninger for å skape trygghet og inkluderende økonomisk vekst skal gjennomsyre alle politiske områder.

– Nøkkelen til å sikre like muligheter for alle innen utdanning, arbeid, helse, og bolig er et sterkt fellesskap, sier han.