Sagene-gutt til spansk topplag

Norsk-chilenske Christopher Barrera skal i vinter prøvespille i spansk fotball.
Foto: Janina Lauritsen/sageneavis.no
Vålerenga-keeper Christopher Barrera (17), reiste til Spania for å prøvespille for topplaget Levante UD.
151Shares

Norsk-chileneren reiste tidligere i vinter til Spania, for å prøvespille for Levante Union Deportiva, en fotballklubb fra Valencia som spiller i den spanske toppserien, ifølge Sagene Avis.

I åtte uker skal keepertalentet trene og prøvespille i Levante, og overbevise klubben om at han er klar for å oppfylle drømmen om å bli profesjonell fotballspiller.

Faren Carlos Barrera, forteller Sagene Avis at det kommende prøvespillet ikke bare er stort for Christopher, men for hele familien.

– Han har alltid vært ambisiøs og sulten på mer. Dette er et stort steg videre for ham.

For 17-åringen er sjansen på prøvespill i en spansk toppklubb noe som betyr stort.

– Det er drømmen min å bli en profesjonell fotballspiller på et lag som Levante. Det er noe annet enn fotballen her, det er et helt annet nivå. Jeg bryr meg ikke egentlig om hvilket lag jeg spiller på, men La Liga har skikkelig bra fotball. Der kan jeg få gjort mitt beste og kommet meg dit jeg vil, sier han til Sagene Avis.

– Å være keeper er litt som å være trener eller sjef, legger han til.

Keepertalent

Norsk-chileneren har spilt fotball siden åtteårsalderen, i ulike alderskategorier i Skeid og Vålerenga, før han nå reiser til Spania. Christopher har også stått i mål for Latin-Amerika FK sommeren 2019 under Norway Cup.

Til Radio Latin-Amerika forteller at han trives i Levantes akademi sammen med lagkameratene.

Faren Carlos sier til kanalen at flere lag fra Spania og andre land har spurt om Christopher, selv om de ikke har kommet med et konkret tilbud om kontrakt.