Kjendisrørlegger Hussein El Haddaoui er Norges hyggeligste håndverker

STORT SMIL: El Haddaoui møter alltid kundene sine med et stort smil.
Foto: Anna A. Oftedal
Dyktigheten og smilet har åpnet mulighetene for rørleggermesteren Hussein El Haddaoui. De siste årene har han nesten tilbragt mer tid på å diskutere fargepaletten til kjendisstylist Erlend Elias nyoppussede bolig, enn han har brukt på å skru sammen rør.

Selv om han er opptatt av å møte kundens ønsker, er ikke El Haddaoui redd for å si ifra om han er uenig. Akkurat slik som en god venn ville gjort, utfordrer han kunden til å tenke nytt.

“Therese, kom igjen da. Det kan vi ikke. Skal alt i huset være grått og sort? Det kan du ikke gjøre”, sa El Haddaoui til skiprinsessa Therese Johaug da hun ville at bad nr. to skulle pusses opp likt som bad nr. en.

Han sitter på kontoret til Norsk Rørservice, et firma han etablerte i 2009. Kontoret er et stort rom med store vinduer. Stilen er moderne og minimalistisk. Men ved inngangsdøra står vaskeservanter i gull og marokkansk keramikk. El Haddaoui synes at mange nordmenn er for mye preget av janteloven når de pusser opp.

GULL: Marokkansk keramikk og gull ser ut til å være en av El Haddaouis foretrukne valg når det gjelder vaskeservanter. Denne vasken er på kontoret til Norsk Rørservice. Foto: Anna A. Oftedal

– Jeg er opprinnelig fra Marokko; Folk som har penger der; “poff” alt skal være stort, og superluksus. Her i Norge så er det janteloven; man skal liksom ikke vise frem.

Selv har han en dyr klokke rundt håndleddet og legger ikke skjul på at klokker er en av hans større interesser.

Han utfordret Johaug til å våge å gå for en litt mer glamorøs stil på de to gjenstående badene teamet hans skulle pusse opp for henne.

Johaug hørte på rådet til El Haddaoui.

– Det siste badet vi ble ferdig med nå… Nå er vi i Dubai liksom, sier El Haddaoui.

HELT DUBAI: Det siste badet ble ferdig nå på fredag. Her har Johaug tatt rådet til El Haddaoui og kjørt på med litt mer gull.
Foto : Privat

Kjendisrørlegger

Johaug virker å være fornøyd. De tre ferdigoppussede badene publiserte hun på sosiale medier og Youtube. Vedlagt var en stor takk til El Haddaoui og Norsk Rørservice.

El Haddaoui har på dette tidspunktet allerede vist frem rørlegger- og prosjekteringskunnskapene sine i tre forskjellige TV-programmer: Sinnasnekker’n, Sommerhytta, Drømmehytta og Team Otto on Tour.

SOMMERHYTTA: Her er Hussein El Haddaoui under innspilling av “Sommerhytta” med TV2.
Foto : Privat

Etter at Johaug viste frem det første ferdigoppussede badet, ble det enda mer fart på den allerede profilerte rørleggeren og hans team. Flere kjente personer tok kontakt. En av dem var kjendisstylist Erlend Elias Bragstad.

– Han tok kontakt med meg på Instagram og lurte på om jeg kunne komme og se på badet hans. Jeg visste egentlig ikke hvem han var, men jeg kunne huske å ha sett ham på en 17. mai sending på NRK.

– Jeg er veldig glad i folk som er ærlige og sier ting rett ut,  i stedet for å gå rundt grøten og prate piss.

El Haddaoui synes at kjendisstylisten var morsom på TV, men trodde ikke de kom til å komme overens. Inntrykket snudde seg kjapt da han møtte opp hos Erlend Elias for å se på badet hans.

– Jeg synes med en gang at han var superkul. Jeg er veldig glad i folk som er ærlige og sier ting rett ut, i stedet for å gå rundt grøten og prate piss.

Prosjektleder og god venn

Rørleggermesteren bestemte seg for å ta på seg oppdraget med å pusse opp Erlend Elias sitt bad, men takket nei til tilbudet om å pusse opp hele leiligheten.

– Jeg var ferdig med badet etter tre uker, men det ble mye kaotisk med snekkerne så det ble til at jeg ble prosjektleder for oppussingen av hele leiligheten.

Å velge farge på tapet og møbler sammen med Erlend Elias var en av mange  arbeidsoppgaver han tok fatt i. Denne gangen utfordet ikke El Haddaoui kunden til å gå for en mer glamorøs stil. Erlend Elias måtte heller tones litt ned.

– Flisene på badet diskuterte vi i hvert fall ti ganger.

Til tross for fargediskusjoner, ble El Haddaoui og Erlend Elias gode venner gjennom oppussingsprosessen.

– Vi ble gode venner, og da ville jeg virkelig hjelpe ham.

Innsatsen til El Haddaoui fikk uttelling. Leiligheten til Erlend Elias vises frem i juniutgaven av ELLE, Fargemagasinet, og andre interiørmagasiner.

– Badet til Erlend Elias har havnet i mye blader, men det er jo på grunn av de to der, sier han og peker på et av bildene i fargemagasiner.

Der står han på det nyoppussede badet samme med Erlend Elias. De har blitt ekte venner nå, og møtes jevnlig. Ingen av dem frykter janteloven eller å snakke rett fra levra.

At kjendisene har takket ham på sosiale medier har hjulpet El Haddaoui med å nå 106 000 følgere på Instagramkontoen @husseinfikser. Nå er han selv blitt en Influencer, og reklamerer for forskjellige bedrifter på Instagram.

RØD LØPER: El Haddaoui og Erlend Elias er gode venner og dro sammen på premieren av Lange Flate Ballær 3.
Foto : Privat

Familiefar

Når El Haddaoui ikke er på jobb er han sammen med familien.

– Jeg har tre barn. Adam er 15 , Dina er elleve og lille Yousef er bare ni måneder gammel.

El Haddaoui jobber fortsatt mye, men ikke like mye som før. Han synes det er fint å få endelig ha litt tid til å være med barna.

– Det er veldig koselig å ha fått en baby nå. Da Adam og Dina var småbarn jobbet jeg meg i hjel.

Det var da eldstesønnen var spedbarn, at El Haddaoui bestemte seg for å kjøpe en firmabil og verktøy av sin daværende sjef, og etablerte Norsk Rørservice. Nå er den tidligere sjefen en av El Haddaouis 30 ansatte.

– Hva var det som gjorde at du ville starte for deg selv?

– Jeg elsker å ha et mål, det er det jeg lever etter: Å ha et mål, og å nå det målet. Etter å ha nådd det målet, jobber jeg videre mot neste mål.

Det lille ekstra

Mange av målene ser ut til å ha blitt nådd. I 2021 ble El Haddaoui kåret til Norges hyggeligste rørlegger og Norges hyggeligste håndverker.

Han er den første med flerkulturell bakgrunn som har vunnet hovedprisen “Norges hyggeligste håndverker”.

Det er personstemmer og en jury som avgjør hvem som vinner

– Juryen kan ringe en kunde og spørre om servicen vi har gitt.

 

PROSJEKTERING: En stor del av Hussein El Haddaouis jobb er å planlegge hvordan badet skal se ut og hvordan rørene skal ligge. Her planlegger han sammen med Therese Johaug.
Foto : Privat

Juryen begrunnet El Haddaouis nominasjon med at han “gjør det lille ekstra”.

– Hva er det lille ekstra?

– Det første kunden får av meg er et smil. Jeg starter med et smil, er høflig, hyggelig og forklarer hvem jeg er og hva jeg skal gjøre.

Han forteller at kunder ofte tar kontakt igjen. Omsetningen går bra. I teamet sitt har han blant annet flisleggere og rørleggere. El Haddaouis hovedoppgave er å planlegge hvor alt av vann og avløp skal føres hen

– Det er jeg som prosjekterer, altså tegner for kunder. Sjekker hva slags type mål vi kan bruke osv.

Et av stedene som Norsk Rørservice pusser opp bad til nå, er Holmenkollen Scandic Park Hotell også kjent som “Dragebygget”. Et smil om munnen holder ikke når man jobber med et ikonisk bygg fra 1894. Det er åpenbart at hardt arbeid ligger bak smilet til rørleggermesteren Hussein El Haddaoui.