Anna-Lisa Kumoji synger Disneys julelåt

Anna-Lisa Kumoji er en norsk sangerinne, musikalartist og dubber.
Foto: Tovita Razzi
Sangerinnen Anna-Lisa Kumoji er stemmen bak Disneys julelåt "Gaven" som skildrer et lite julemirakel hos en flerkulturell familie.

Anna-Lisa Kumoji har briljert i både MGP og Stjernekamp. Nå er hun aktuell med hovedrollen i musikalen «Sister act», og synger den norske versjonen av Disneys julekampanje “Gaven”.

– Det føles veldig stas å bli plukket ut av selveste Walt Disney som jo er en av verdens største filmprodusenter! Det var med ydmykhet og takknemlighet at jeg takket “ja” til oppdraget. Dette føles som en stor anerkjennelse og jeg føler meg “sett”, sier Kumoji til Utrop.

– Hva synes du om låta, og musikkvideoen som viser et lite julemirakel hos en flerkulturell familie?

– Jeg syns låten er nydelig. Den skiller seg litt ut fra hva jeg ellers forbinder med typisk barnejulelåt og Disney, der det ofte er høyt tempo og pompøst. Med denne låten går jeg litt under overflatene og pirker borti temaer som ensomhet, forandring og frykt for det ukjente. Samtidig som at nestekjærlighet, håp og samhold er hovedfokuset.

FLERKULTURELL FAMILIE: Disneys julekampanje skildrer en flerkulturell familie.
Foto : Skjermdump / Disney

— Endelig kan barn av alle kulturer relatere til de flotte historiene

“Gaven” følger den samme familien som Disneys forrige julekampanje “Stefar” omhandlet. Farsfiguren er altså ikke barnas biologiske far, men gir kjærestens barn kjærlighet som om de skulle vært hans egne. I tillegg er han mørk i huden, og er dermed for mange en etterlengtet animert julefigur. Resten av familien har også mørkere trekk enn det som har vært vanlig i Disneys tidligere julefortellinger.

– Det gjør meg rørt å se denne Disney-julefilmen der familien er flerkulturell. Endelig kan barn av alle kulturer relatere til disse flotte historiene Walt Disney produserer. Det er viktig å speile samfunnet slik det faktisk er og at alle føler seg inkludert.

Dette er ikke første gangen Disney har brukt den sterke stemmen til Kumoji i sine prosjekter. Sammen med søsteren sin Akuvi, er hun en av de norske stemmene i Disney-filmen Encanto som omhandler den colombianske Madrigal-familien.

– Hvordan føles det å være en del av Disneys utvikling mot en mer mangfoldig representasjon?

— Jeg er takknemlig for at jeg får være med som utøver i utviklingen av en mer mangfoldig representasjon i Disney. Det er en ære å få være med å bane vei for mine etterkommere, samtidig som jeg kjenner på en følelse av at det jaggu meg var på tide.

 

STERK SØSTER: Anna-Lisa Kumoji spiller den supersterke “Louisa” i Disney-filmen “Encanto”.
Foto : Skjermdump / Encanto

— Jaggu meg godt at vi har kommet noe lengre

Kumoji er vokst opp i Asker med en mor fra Nord-Norge og en far fra Ghana. Både hun og søsteren Akuvi, ble inspirert av sin musikalske far. I løpet av de siste årene har de begge utmerket seg og støttet hverandre som sangartister i Norge.

— Hvor gode er Disney på mangfold i forhold til norske filmaktører?

— Jeg er født på 90-tallet og skulle ønske at det var flere “som meg” å se til, i filmer, TV-serier og generelt gjennom tv-skjermen og i det offentlige da jeg vokste opp, sier Kumoji og legger til at det er på høy tid med en mer mangfoldig representasjon på TV-skjermen.

— Det har bodd melaninrike nordmenn i dette landet i flere tiår før jeg ble født på 90-tallet. Det er jaggu meg godt at vi har kommet noe lengre med å gjenspeile befolkningen nå i 2022.

Hun beskriver Disney som en aktør som i større grad forsøker å gjenspeile befolkningen enn andre produksjonsselskaper.

— Disney er heldigvis en av forkjemperne på denne fronten og jeg er glad for at de, som den store aktøren de er, tar det ansvaret de nå tar. Nå er det bare for de andre filmselskapene og slenge seg på.