Historisk kongepokal til MMA-utøver

Torpal Merjoev gjør historie som første MMA-utøver som vinner kongepokalen i wushu.
Foto: kampsport.no
Årets Norgesmesterskap i wushu (kung fu) ble arrangert på Aquarama i Kristiansand, og for første gang i norsk idrettshistorie vant en Mixed Martial Arts-utøver kongepokalen.
2Shares

Årets Norgesmesterskap i wushu (kung fu – samlebetegnelse for kinesisk kampsport) var grunnet pandemien det første siden 2018, samt det første siden 2011 der det ble utdelt kongepokal, ifølge kampsport.no.

Finaleshowet bød på mange spennende kamper mellom utøvere fra forskjellige kampsporter i det åpne kampregelverket sanda og det var god stemning i hallen.

Torpal Merjoev (18) fra Spartacus MMA Idrettslag på Vennesla dominerte sine kamper frem til gullet i herrenes -80 kg-klasse og juryen var enstemmige i valget av årets kongepkalvinner som stevnets beste utøver.

– Merjoev er blant de største kampsporttalentene vi har sett i Norge den senere tid. Som nyfylt 18-åring kunne han velge mellom å gå i junior eller seniorklassen og valgte å gå mot betraktelig eldre motstand. Det viste seg å være et klokt valg, da han overbeviste stort blant rutinerte seniorutøvere, sier stevnets hoveddommer Kim Gibson til kampsport.no.