– Arbeidet med nye landsmenn beriker meg

Anne Gro Holthe er tilsatt i et vikariat som konsulent i flerkulturelt arbeid i NLM Norge.
– Dette gleder jeg meg til. Det sier Anne Gro Holthe fra Kristiansand som er tilsatt i et vikariat som konsulent i flerkulturelt arbeid i NLM Norge.

Holthe er  flerkulturell medarbeider i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) sør og arbeider nå også som konsulent.

For NLM er dette en klar prioritering utifra organisasjonens vedtekter:

“Vi ønsker et flerkulturelt NLM, hvor alle grenene på det store NLM treet har et flerkulturelt fokus. Dette gjelder alt arbeidet, inkludert skolene, barnehagene, gjenbruksbutikkene og store og små fellesskap. Vi ønsker å legge til rette for at kristne som kommer til Norge skal bli inkludert i våre fellesskap og få bruke sine gaver blant oss.” opplyser NLM

Holte har selv et sterkt personlig engasjement i det flerkulturelle.

– Det begynte i jobbsammenheng, men også privat at jeg fikk et hjerte for dette. Arbeidet med nye landsmenn beriker meg og betyr så mye for meg. Jeg kjenner at jeg selv har fått så mye tilbake gjennom relasjonsbygging og vennskap med mennesker fra andre kulturer, sier hun til NLM.

For å inkludere nye mennesker inn i fellesskapet er det flere ting som må gjøres, sier hun.

– Vi må utruste hverandre og dyktiggjøre oss både som enkeltmennesker og fellesskap til å vise omsorg for nye. Videre så er jeg veldig opptatt av tanken om å utvide vårt menighetsfellesskap, slik at alle kan finne en plass som er sin. Da tenker jeg blant annet på at det er mange som ikke kan delta på en vanlig gudstjeneste på grunn av forfølgelse, kultur og andre ulike utfordringer. Disse må vi også nå, sier hun til NLM.