Ny sjef for Melafestivalen

Ashley Shiri er nå blitt ny sjef for Melafestivalen.
Foto: David Brandt
Etter å ha vært produsent for Melafestivalen siden 2004 overtar Ashley Shiri nå som festivalsjef.
30Shares

Shiri har tidligere jobbet for Antirasistisk Senter og Radio Immigranten. Han har vært ansvarlig redaktør for Tellus Radio, og jobber i dag for både Melafestivalen og Melahuset.

– Vi fortsetter å følge visjonene som Khalid Salimi har lagt basisen for, sier Shiri til NTB/Dagavisen.

I hans biografi på Lydarkiv står det skrevet:

– Shiri spilte en sentral rolle i miljøet rundt radiostasjonen. Han var også en døråpner for en rekke subkulturer som fikk spillerom på Tellus. 

Festivalens nye sjef vil synliggjøre de kulturelle uttrykkene til minoritetsgrupper, og skape en plattform for kunstnere både derfra og de norske.

– Det er en del ting jeg kunne tenke meg å føre videre, som utvekslingen mellom nord og det globale sør. Vi har holdt på med dette lenge, men fremover vil vi gjerne styrke den delen enda mer. At vi kan bevege oss enda mer over det kulturelle gapet, og ta for oss utfordringene vi har i de ulike delene av samfunnet som vi både har her i Norge og i de landene som immigrantene kom fra.

Fra ukjent til del av den norske kulturen

Shiri har troen på at Melafestivalen fortsatt er viktig i dag, selv om mye har skjedd.

Årets festival vil trekke rundt 150.000-200.000 innom i løpet av de tre dagene, ifølge han.

– Vi prøver fortsatt å plukke ut ting som ellers er lite synlige i mainstreambildet. Vi har pleid å være i forkant med å introdusere ulike kunst- og kulturuttrykk, og når vi ser at det brer seg, blir vi veldig glade – sier han – og sammenligner det med hvordan hvitløk og andre sterke kryddere en gang i tiden «luktet vondt», mens det i dag er del av norsk matkultur, sier han til NTB.

Om Melafestivalen

Melahuset er en helårsarena for kulturelt mangfold midt i hjertet av Oslo. Huset ble etablert i 2016, og er en programmerende scene for flerkulturelle kunst- og kulturuttrykk. Melafestivalen er en urban, sjangeroverskridende møteplass for feiring av kunst- og kulturuttrykk som har kommet til Norge gjennom innvandring, og arrangeres hvert år i august på Rådhusplassen i Oslo.