Adama slipper låta «If we only»

NY LÅT: Soulfyrverkeriet Adama Janlo er artist, låtskriver og produsent.
I dag slipper artist, låtskriver og produsent Adama Janlo sin andre singel «If we only». – Låta handler om å gjøre et oppgjør med seg selv og de rundt seg, kollektivt.

– Det er bare å legge den til i spillelista si, sier programlederen på NRK P1 om låta. 

I går var Adama Janlo musikalsk gjest i radioprogrammet «Torsdag» på NRK P1, der artistens andre singellåt debuterte. 

Den er produsert, mikset og mastret av Getaz med Adama som låtskriver, og er en del av den kommende EP-plata «Misaligned», som slippes 27. oktober. Artisten skal ha slippkonsert på Kulturhuset i Oslo samme kveld, der publikum kan forvente et fullt band med en eksplosiv artist – og stemme.

– Teksten kom intuitivt. Jeg begynte å synge på den, tok tak i telefonen min – deretter kom vokalen. Det er slik låta ble til, sier hun til Utrop.

Artisten, som har blitt omtalt av Musikkmagasinet Puls som et fyrverkeri, er fra Sagene i Oslo og har røtter fra Gambia. Lenge har hun vært aktiv i musikk og slampoesi-miljøet i hovedstaden. Hun er sterkt inspirert av blues – en sjanger hun vokste opp med. 

I mai slapp hun sin debutsingel «Hurt». Når den settes på hos radiokanalen, er det bare lovord å melde.

– Man blir sånn slått i bakken av dén låta, sier programlederen.

– Den er en vibe, svarer medprogramlederen.

Ting kan gå i arv, hvis man ikke tar tak 

Ekstasen over artistens andre singellåt «If we only»,  som av artisten omtales som soul, gospel og r&b, satt løst hos NRK. Råskapen i andresingelen minner om Amy Winehouse – en artist Adama henter inspirasjon fra. 

– Fraseringene til Amy Winehouse, måten hun synger på er så forfriskende. Og Lauren Hill. Det er to vokalister jeg ser veldig opp til.

Artisten sier låta handler om å skape sin egen sti. 

– Låta handler om generasjonstraumer. Ting kan gå i arv, hvis man ikke tar tak i det, og gjør det annerledes. Det finnes en vei igjennom det, men da må man være villig til å gå den veien, forteller hun Utrop. 

Hun forteller videre at alle låtene i det kommende EP-prosjektet er en forlengelse av hverandre, og at det går en rød tråd igjennom alle låtene.

Sang for stinn brakke

I sommer sang Adama foran stinn brakke på kulturscenen Uhørt i Oslo.

Der spilte hun for første gang sin egen konsert med fullt band – en konsert for minnebøkene. To uker etter spilte hun på Notodden Bluesfestival.

Tidligere i høst slapp hun også singelen «You Got This», som en hyllest til Kuben vgs. Som tidligere elev der, skrev hun, sammen med Kim Bergseth, låta som en oppmuntrende inspirasjon til dagens ungdom, heter det i presseskrivet fra artisten.