Huseyn med historisk EM-bronse

Huseyn Abaszada med EM-bronse i jiu-jitsu.
Foto: kampsport.no
Huseyn Abaszada (32) fra Oslo ble historisk da han som tidenes første nordmann tok EM-medalje herrenes -69kg i jiu-jitsu-gren, tilsvarende Brazilian Jiu-Jitsu.

Norge deltok med fire utøvere under årets europamesterskap i Ju-Jitsu, som ble arrangert 23.-25. november i den kroatiske hovedstaden Zagreb.

Abaszada som representerer Oslo Karate Klubb gikk gjennom 7 tøffe kamper på veien til sin og Norges første offisielle EM-bronse i Brazilian Jiu-Jitsu (6 seire, 1 tap).

Bronsefinalen ble en svært nervepirrende kamp mot israelske Yarin Chikri, ifølge en pressemelding fra Norges Kampsportforbund.

– Huseyn er en kjent figur i det norske kampsportmiljøet og har en lang merittliste innen andre BJJ-organisasjoner, samt gått kamper i Mixed Martial Arts (MMA). Det er svært gledelig at en profil som ham deltar i dette EM og tar en historisk medalje for Norge. Å måtte vinne seks kamper på veien til en mesterskapsmedalje er svært imponerende og vitner om en stor prestasjon, sier sportssjef i Norges Kampsportforbund Dag Jacobsen.