Brannbomber mot jødiske institusjoner i Canada

– Ingen var i bygningen og det dreier seg om mindre skader, sier rabbiner Saul Emanuel, som er leder for Montreals jødiske samfunnsråd.
Foto: flickr.com
På nytt har jødiske institusjoner i Canada blitt angrepet med brannbomber. Denne gang er det et samfunnssenter i Montreal som er blitt angrepet.

En brannbombe ble kastet gjennom vinduet på hoveddøren til et jødisk samfunnssenter i Montreal natt til mandag og eksploderte inne i gangen, der det tok fyr i et teppe.

– Ingen var i bygningen og det dreier seg om mindre skader, sier rabbiner Saul Emanuel, som er leder for Montreals jødiske samfunnsråd.

Den siste tiden har det vært flere skyte- og brannbombeangrep rettet mot jødiske skoler og institusjoner i Canadas nest største by.

– Økningen av antisemittisme i byen vår er skremmende og den gjentatte volden og angrepene mot vårt samfunn er uakseptabelt og noe vi fordømmer på det sterkeste, sier Emanuel.

Statsminister Justin Trudeau skriver på X, tidligere Twitter, at de gjentatte tilfellene av «antisemittisk vold er beklagelig og uakseptabelt, og må stanses middelbart».

– Vi må alle stå samlet mot slike skammelige og hatefulle handlinger, uttaler Trudeau.

Tidligere denne måneden ble det skutt mot to jødiske skoler, og det ble kastet en brannbombe mot en synagoge. Ingen personer kom til skade.

Politiet i Montreal og Toronto, begge byene med store jødiske samfunn, har advart om økende tilfeller av hatkriminalitet og da spesielt antisemittiske handlinger.