Nusa kan havne i engelsk fotball

Tottenham skal være interessert i Antonio Nusa fra Club Brugge. Flere store medier som The Athletic og Fabrizio Romano bekrefter samtaler, men ikke et formelt bud.

I utgangspunktet virker det mest aktuelt med en avtale i januar som gjør at Nusa lånes tilbake til Ronny Deilas Club Brugge ut sesongen.

– Tottenham er et kvantesprang fra Club Brugge. Samtidig er det forståelig gitt den måten han entrer scenen på. Både for Brugge, men særlig for landslaget. Det er sjelden du ser en ung gutt komme inn for et landslag å ha en sånn påvirkning, sier TV 2s landslagskommentator Øyvind Alsaker til VG.

Ifølge ham kan Nusa passe godt inn i klubben.

– Tottenham er et veldig fint sted å dra. Det er en positiv atmosfære der nå, med en fin manager som er glad i fart på topp og spillere med X-faktor. Det er en fin «go» i den klubben og et fint tidspunkt å komme inn på. Det har det ikke alltid vært.

Tokulturell

Nusa har nigeriansk far og norsk mor. Faren Joe Nusa har vært aktiv fotballspiller i opprinnelseslandet Nigeria, og i 2. divisjon for Follo, ifølge hans Wikipedia-biografi.

Våren 2021 fikk han sin Eliteserie-debut for Stabæk mot Rosenborg, og en måned senere scoret han sitt første mål i serien, ifølge biografien.

Kometkarrieren førte ham videre til belgisk fotball året etter. Nusa debuterte for Club Brugge som innbytter i en hjemmeseier over Charleroi i februar 2022. 17 år og 21 dager gammel ble han tidenes yngste målscorer for klubben. Nusa ble også høsten 2022 tidenes yngste norske spiller i Champions League.

Høsten 2023 fikk han sin første landskamp for Norge, hvor han scoret mot Jordan. Nusa er også den yngste spilleren til å score på det norske landslaget siden Roald «Kniksen» Jensen på 60-tallet.