Kamila kjemper om å opptre på VG-Lista

Norsk-iranske Kamila Hemmat skal kjempe om seier i "VG-Lista Topp 40 Feat You".
Foto: Skjermdump/TikTok
Kamila Hemmat fra Neskollen er en av seks ferske artister som kan vinne en plass på scenen når VG-Lista Topp 40 skal ha sin årlige musikkfest på Rådhusplassen.

Hemmat, som er fra Neskollen, har valgt å gjøre en coverlåt av Karpes «BARAF/FAIRUZ», ifølge nettavisen Raumnes.

– Jeg valgte den fordi den både representerer verdier jeg står for, og fordi det er en hyllest til foreldregenerasjonen vår, som er førstegenerasjons innvandrere. Det er sånn musikk jeg ønsker å drive med, sier 19-åringen, hvis foreldre kommer fra Iran.

Vinneren av «VG-Lista Topp 40 Feat You» vil få muligheten stå på scenen sammen med en rekke kjente artister.

Vjollca Moazzem, ansvarlig for VG-Lista Topp 40, beskriver konkurransen som en miks mellom «The Voice», «Idol» og «Hver gang vi møtes».

– Vi ønsker å gi uoppdagede talenter en helt ny plattform hvor de kan vise seg frem, har hun tidligere fortalt, sier hun til VG.

Har musikalsk familie

Kamila har drevet med sang og musikk helt siden hun var barn, og begynte å synge samtidig som hun begynte å prate.

– Hele familien min er ganske musikalske. Sang er en stor del av livet, og jeg begynte å spille piano og gitar på barneskolen, forteller hun til Raumnes.

Som 14 år gammel var hun i «Idol», og kom videre fra audition-rundene, men røk ut første dag i bootcamp.

– Ellers har jeg bare vært med på Neskollen Talenter på barneskolen.

Vil kombinere musikk med studentliv

I dag bor Kamila i Rælingen, og studerer medisin i Oslo. Dersom hun kommer langt med musikken, er hun klar for å kombinere det med studentlivet.

– Studiet sørger for at jeg har en stabil økonomi resten av livet, så studiet er egentlig en backup, sier hun, og forteller at å komme videre til finalen, og å vinne en opptreden på VG-Lista, hadde betydd «alt».