Hjem Nyheter Mediespeil – Terrorisme er ikke psykiatri

– Terrorisme er ikke psykiatri

Muhammad Saqib Rizwani og  Mohammad Usman Rana refererer til rettssaken mot Philip Manshaus som "fikk en bisarr avslutning da hans gråtkvalte forsvarer Unni Fries argumenterte for at terroristen er utilregnelig."
Foto: Tjook/Flickr
Å sykeliggjøre høyreekstreme er å ufarliggjøre dem, mener advokat Muhammad Saqib Rizwani og cand.med. og forfatter Mohammad Usman Rana.
197Shares

Et utgangspunkt hvor ekstremisme forsøkes sykeliggjort, bidrar til en ytterligere ufarliggjøring, skriver de på debattsidene i Aftenposten. 

Bisarr avslutning

Muhammad Saqib Rizwani og  Mohammad Usman Rana refererer til rettssaken mot Philip Manshaus som “fikk en bisarr avslutning da hans gråtkvalte forsvarer Unni Fries argumenterte for at terroristen er utilregnelig.”

Imot tre rettspsykiatere

Dette til tross for at klientens oppfatning av seg selv og tre rettspsykiatere vurdering utelukker alvorlig psykisk sykdom, skriver Rizwani og Rana. De mener det ut fra et medisinsk perspektiv blir helt feil å klassifisere terroristens synspunkter som uttrykk for en psykisk lidelse. Storsamfunnet må ikke ufarliggjøre ekstremisme, skriver de.