Vennene har laget film om Mustafa Hasan

Venner av Mustafa Hasan i Asker medvirker i en film om bestekameraten. Øverst fra venstre: Karl Trydal, Agnes Hopen, Cecilie Skøien Hoel og Fredrik Røyset Spalder. Nederst fra venstre: Tobias Januszczak, Fride Fische Pettersen og Hans Kristian Ruud.

I en fem minutter lang film forteller de om det gode vennskapet med Mustafa Hasan. For noen av dem har han hatt avgjørende betydning, skriver Asker & Bærum Budstikke. 

Hjalp han gjennom foreldrenes skilsmisse

– Han kan være den mest barnslige i rommet, samtidig som han er den mest voksne personen jeg kjenner, sier Emil Lunde (18) om kameraten Mustafa Hasan (18). I filmen forteller Lunde hvordan Mustafa Hasan støttet ham da han var gjennom en vanskelig periode da foreldrene skilte seg. 

Må ut 1. juli

Mustafa Hasan ble landskjent da han i høst fikk beskjed om å reise tilbake til Jordan – etter å bodd i Norge siden han var seks år gammel. Bakgrunnen er at moren oppga gale opplysninger da familien ankom Norge for snart 14 år siden.

Siden november i fjor har 18-åringens sak blitt utsatt flere ganger, den foreløpig siste utreisefristen for Hasan er 1. juli. Nå går han siste året på Nesbru videregående skole.

– Gir oss selvtillit

– Han bare er der for meg, og sier at jeg er sterk. Samtidig vet jeg at han er i en situasjon der familien hans er sendt ut av landet, sier Lunde til kamera. Andre i vennegjengen forteller om hvordan Mustafa “booster selvtilliten” deres og snakker dem opp når de føler seg nede. 

Filmen, som varer i 5 minutter og 40 sekunder, er deres forsøk på å vise hvem Mustafa er for dem og at «han er så mye mer enn bare saken», skriver budstikka.no.