«Din muslimske banditt, skulle vært banket både blå og gul»: Så ekstreme er noen av Norgesdemokratenes kandidater

Norgesdemokratene er et høyreradikalt parti som profilerer seg på det partiledelsen kaller «antiglobalisme» – med motstand mot internasjonalt samarbeid, islam, «klimahysteri» og «befolkningsutskiftning».

En gjennomgang Filter Nyheter har gjort blant partiets listekandidater viser at mange av dem tidligere har gått enda lengre i ordbruken enn hva partiet gjør i dag– særlig om temaer som muslimer, Arbeiderpartiet og muslimske politikere fra Arbeiderpartiet.

En rekke av kandidatene framstår som utilslørt fiendtlige mot innvandrere, mens andre fokuserer sinnet sitt mot navngitte folkevalgte.

Noen av personene valgt ut til å representere Norgesdemokratene i årets valg har strukket det så langt som å komme med antydninger om henrettelser, borgerkrig eller voldshandlinger.

Partileder Geir Ugland Jacobsen har ikke besvart Filter Nyheters henvendelser om saken, men la lørdag ut et innlegg på Facebook. Han mener Filter «terroriserer» partiets tillitsvalgte og kandidater og manipulerer dem til å komme med «uformelle uttalelser»·.

Les hele saken i Filter nyheter.