Homo Sapiens

I september i år var Irans president Ahmadinejad på Colombia University i USA og snakket til studentene. Der sa han: ”I Iran har vi ikke homoseksuelle som i deres land.” Nei, det er jo dødsstraff for homofili, så da blir det jo ingen homofile igjen, Herr president.

I tillegg til Iran har også Saudi-Arabia, Sudan, Yemen og Mauritania dødsstraff for homofili. På verdensbasis er homofili ulovlig i 75 land. Straffene varierer veldig. Men det jeg synes er litt rart, er at i mange av de land hvor homoseksuell aktivitet mellom menn er ulovlig, er homoseksuell aktivitet mellom kvinner lovlig. Hvorfor?

Jeg vil anta at det er lettere for menn å akseptere seksuell aktivitet mellom kvinner, og at det er grunnen til at i noen land er homofili lovlig for kvinner men ikke for menn. Dette er en holdning man også vil finne i Norge.

Jenter som kysser på fest, selv om de er heterofile, blir ikke stemplet som lesbiske i like stor grad om to gutter hadde gjort det samme. Men dette er bare noen subjektive betraktninger fra min side. Hvorvidt det foreligger noe forskning på dette området kjenner jeg ikke til.

Så var det homofili i Norge. De homofile i Norge har kjempet en lang kamp og vunnet mange seirer. Men det er fortsatt et stykke igjen. Kirken har blitt utfordret og i dag har vi flere homofile prester. Nå snakkes det om homofili i Islam. Mens Oslo-biskop Kvarme blir hudflettet for sine uttalelser om homofili, er det så å si ingen som kritiserer imamene for å mene nøyaktig det samme, eller det som verre er.

Dette kan rett og slett ikke fortsette lenger. Etter min mening bør man kritisere imamene og islam i like stor grad som man har kritisert prestene og kristendommen. Her må mediene også ta sin del av ansvaret.

Det kommer ikke til å bli lett. Det vil bli vanskeligere å forandre muslimers holdning eller oppfatning av homofile, enn det var å forandre de fleste kristnes i Norge. Men jeg har et håp om at forandring vil skje. Håpet er de unge muslimene som vokser opp i Norge; at de vil godta at det ikke er noen motsetning mellom det å være muslim og det å være homofil. Vi er mennesker alle sammen. Homo Sapiens.

Her kan du finne mer informasjon om hvor homofili er ulovlig: www.sodomylaws.org