Polske rockere vil synge på norsk

Whites & Reds gledet sine landsmenn under polakkenes St. Hansmarkering i Oslo.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Whites & Reds er et nylig formet rockeband av polske arbeidsinnvandrere med tilhold i Oslo. Bandet fikk sin første virkelige spillejobb under Eras-festivalen for et par uker siden, og har foreløpig eksistert i et halvt år, selv om flere av medlemmene møttes for første gang for to år siden.

Utrop møtte vokalist Jacek Nurzynski (bildet) midt mellom økter under den polske St. Hansfesten. Til tross for relativt kort botid i Norge snakker 29-åringen allerede ganske godt norsk og forklarer bandnavnet uten større problemer.

 
Foto : Claudio Castello
– Navnet betyr jo hvitt og rødt på engelsk, og henviser til de polske nasjonalfargene.

Savner hjemlandet
Som mange andre band som har musikken som bigeskjeft, har også Whites & Reds sin hender fulle med å få tak i lokaler eller avtale passende øvingstimer.

– Samtlige i bandet har en jobb å gå til. Vi har blant annet to elektrikere og selv er jeg dataingeniør. Noen går også på norsk språkopplæring.

Hjemlengselen kan ofte melde seg, innrømmer Nurzynski.

– Alle i bandet bor her i Norge og ønsker å bli, men bandet sier slekt og venner veldig viktig, og særlig når flesteparten av familiemedlemmene er igjen i Polen, kan savnet bli stort.

Vil prøve seg på norsk
Foreløpig synger gruppen  på engelsk og polsk. Planen videre er å lære seg norske rockeslagere.

– Vi skal spille mer og etterhvert som flere i bandet begynner å beherske språket så skal vi også synge på norsk, avrunder han stolt.