Kronprinsen lagde is sammen med Sandwich Brothers

Kronprins Haakon veide og målte slik at blandingsforholdet skulle bli riktig for å få fram smaken i iskremen.
Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff
Kronprinsen fikk lage is da han besøkte "Sandwich Brothers" i Oslo i dag. Her får unge gutter med flyktningbakgrunn en introduksjon til norsk arbeidsliv gjennom produksjon og salg av sandwich-is.

Kronprinsen måtte på med forkle og hansker da han skulle være med å lage is. Deretter kom ingrediensene som må til for å lage pistsj-is på bordet.

Etter at produksjonen var ferdig og isen var lagt til kjøling, fikk Kronprinsen smake på de forskjellige istypene som «Sandwich Brothers» produserer.

Selskapet gir arbeidstrening til enslige gutter med flyktningbakgrunn. Guttene får lønnet deltidsjobb med å lage og selge iskremsandwich. Sandwich Brothers ønsker å gi gutter som kommer fra krig og konflikt nye muligheter i et helt nytt land.

Les intervju med Sandwich Brothers i Utrop.

Konseptet er å ansette nylig bosatte unge flyktninger til å lage og selge økologisk sandwich-is. Bedriften ansetter i dag 12 unge flyktninger hvert år fra juli til juli. Alle får opplæring i å lage og selge is, og får arbeidstrening og kursing gjennom hele ansettelsesforløpet.

Kronprinsparets Fond støtter International Sandwich Brothers, ifølge Kongehuset.