Mer tamil på luften

Julies Antoni, redaktør i Radio Tamil mener hans radio bidrar til informasjonsformidling blant tamiler i Bergen.
Foto: Renold Tennysen Christopher
Radio Tamil har nå fått fornyet sin konsesjon til å drive lokalradio i Bergensområdet. De er på luften alle hverdager i en hel time.
0Shares
Renold Tennysen Christopher
Latest posts by Renold Tennysen Christopher (see all)

Tamilene i Bergensområdet kan glede seg til tamil radio som skal ha sending fra klokken seks til syv alle hverdager. Redaksjonen består av fem frivillige  tamiler. De gir sine lyttere nyheter, både fra Sri Lanka og det som skjer i Bergen og resten av Norge, tamil musikk og radioteater.

– Vi er en uavhengig  radiokanal. Men vi har tett samarbeid med andre tamilske organisasjoner. Vi vil være en formidlingskanal for alle tamiler i byen. Med ny konsesjon vil vi nå flere tamiler, sier redaktøren i Radio Tamil, Julies Antoni .

Engasjerer ungdommer
Antoni forteller at de har en egen ungdomsredaksjon som skal begynne å lage radio for barn og unge. Dette vil være både på norsk og tamil.
– Målet  er å få tamilske ungdommer til å engasjere seg og at barn og unge kan få med seg radiounderholdning og nyheter på begge språk. Vi skal også gi kurs i radioteknikk for fem ungdommer, sier Antoni.

– Unødvendig med flere radiokanaler
Tidligere har det vært tre tamil radioer i Bergen, men nå er det kun Radio Tamil som har egen konsesjon til å drive lokalradio. Living Word Radio driver lokalradio, men det er under Radio Tabernaklet‎.

Jeg synes det er unødvendig med to lokalradioer på tamilsk i Bergen. Det er ingen konkurranse mellom oss, siden den andre radioen kun driver med bibelopplysning. Vi var den første tamilradioen, så  kom flere andre på banen. Vi har vært i dialog med dem  for å drive sammen, men det har ikke blitt noe av, sier Antoni.
Han legger også til at de har samarbeidet tidligere.

Gratis annonse
Radio Tamil er finansiert gjennom tilskudd fra Medietilsynet og Hordaland fylkeskommune. De har ikke noen annonseinntekter som de fleste andre radioer har.

I Oslo er det lettere siden det er mange tamilske butikker og kulturarrangementer. Her i Bergen er det ikke noe vi kan tjene penger på. Vi har gitt gratisannonser til organisasjoner og f.eks. bryllup-, bursdag-, fødsel- og dødsannonser. Nå må vi vurdere dette på nytt, fordi vi nå får redusert støtte fra Medietilsynet og Hordaland fylkeskommune, sier  Antoni.

–  Ganske imponerende
Religionshistoriker Alexandra Irene Larsen skriver nå doktorgrad om tamilene i Norge. Hun sier at dette viser engasjement og viljen blant tamiler.
– Siden dette er frivillig arbeid på  hverdager synes jeg at det er ganske imponerende. Det er fint at de samarbeider med andre grupper og religioner. Det viser deres samarbeidsvilje, sier Larsen.

Hun mener at Radio Tamil gjør det riktig å fokusere både på nyheter fra Sri Lanka og det som skjer i Norge.

–  For de som ikke snakker godt norsk, vil dette være en formidlingskanal. De driver radio på tamil, de praktiserer språket deres. Det vil skape en sterkere identitet for tamil, sier Larsen.