Bok om det gode livet

 
Stadig flere oppsøker terapi, trening, studerer filosofi, har personlige livsstilscoacher, leser tips i ukeblader, går på yoga eller leter etter engler.Hvor går du?

Frekk Forlag har gått til de tre store, monoteistiske religionene – kristendom, islam og jødedom for å finne svaret på hva det gode liv er.

Det gode liv er tre dybdeintervjuer, ført i pennen av Bård Flaaten og Nicolai Strøm-Olsen, med pater Arne Marco Kirsebom, imam Dr. Faruk Terzić og rabbiner Joav Melchior.

Forfatterne har fåttt mange utfordrende, spennende, morsomme og lærerike svar, blant andre:

“Kirkens høyeste mål er å hjelpe folk til å komme nærmest mulig målet, som vi kan kalle Hellighet.” Pater Arne Marco Kirsebom.

“Hva er den norske modellen som vi hele tiden tutes ørene fulle av? Er det bare statsidologi?” Pater Arne Marco Kirsebom.

“Vi har konstruert en teknologisk sivilisasjon uten å vurdere om det er bra for oss og planeten vår.” Pater Arne Marco Kirsebom.

“Den islamske modellen står ikke for små familier og det man i Vesten kaller singelliv.” Imam Dr. Faruk Terzić.

“Hvis tegneren av Muhamme-karikaturene innser sin feil og unnskylder, bør tilgivelse følge.” Imam Dr. Faruk Terzić.

“Du ser på kaken og kaken ser forlokkende tilbake på deg. Skal jeg spise den eller ikke?” Imam Dr. Faruk Terzić.

“Se hvor komplisert et ikke-perfekt menneske er. Så rikt i tanker, følelser og balanser. Der ser man Gud.” Rabbiner Joav Melchior.

“Verden går i sirkel, vi skulle ønske den gikk i spiraler. Det finnes ingen mening eller balanse.”  Rabbiner Joav Melchior.

“Jeg kjenner mange som ikke har klart å gifte seg, jeg synes det er trist for dem.”  Rabbiner Joav Melchior.

Boka gis ut 29. november av Frekk Forlag.