Laget singel om NAV

Gruppa Underdogs International har lansert singelen "Lenge leve NAV". Fra venstre: Stig Espen Hundsnes, Mili Orucevic, Elvis Medic, Sanjin Orucevic, Boris Iochev.
Foto: underdogsinternational.com
Underdogs International (U.D.I) har lansert en ny singel om det å være arbeidsledig utlending.
Sangen “Lenge leve NAV” er lansert på YouTube, og markerer avslutningen på arbeidet med det første albumet til det flerkulturelle bandet Underdogs International. Låten NAV representerer en satirisk måte å uttrykke undring over fenomenet velferdsstaten har i seg, ifølge bandet.
 
– Vi tar utgangspunkt i temaer vi synes er aktuelle, det var en periode jeg og bassisten var brukere av NAV og samtalene våre endte ofte å snakke om det, sier Elvis Medic, vokalist og frontmannn i U.D.I til utrop.no.

Selvbiografisk

U.D.I har holdt på mer enn fem år. Bandet har tre bosniere, en bulgarsk-amerikaner og en nordmann.

Navnet de valgte til bandet er ikke tilfeldig, da noen er medlemmene selv har innvandret til Norge. 
 
– Vi er utlendinger og vet hvordan det er å komme som innvandrere. Det er ikke lett, du må jobbe veldig hardt for å klare deg. Og du må jobbe mye for å bli akseptert, sier Medic.
 

“Alle” mener noe om NAV

 
U.D.I-vokalisten sier det var viktig å lage en låt preget av humor og fengende beats.
 
– Veldig mange har meninger om NAV og vil vil fremheve det folk tenker på og engasjerer dem til å snakke om det, sier Medic.
 
Medic sier samtidig at NAV har en veldig vanskelig oppgave. 
– En får følelsen av at NAV og staten blir snyltet av alt og alle, og at det er faktisk vanskelig å tro at noen trenger hjelp når man ser helt normal ut og man ikke har en synlig sykdom man er plaget av.

Letter på trykken

Han tror musikken kan lette på trykket og folks frustrasjon. 
– Vi prøver å lage noe folk flest kan kjenne seg igjen med. Når du møter veggen og når du virkelig trenger hjelp så er det absolutt forsvarlig å få hjelp. For meg handler store deler av sangen akkurat om det. Vi må hjelpe hverandre og derfor er jeg glad for at jeg lever i et land som har slike ordninger. Selv om det er dessverre alltid noen som utnytter systemet og ødelegger for alle andre, sier Medic til utrop.no.