Burka-babes og muslimsk sex

Foto: Illustrasjon.
Foto : Peter Klashorst/Wikimedia
Muslimske jenter kler av seg foran web-kamera, har sex før ekteskap og nyter sex som andre kvinner.

I kristendommen knyttes sameleie og sex til kun reproduksjon, islam derimot slår fast at sex skal nytes. Det påstår den eneste muslimske sexologen, Hebba Kotb.
 
– Islam er best på sex, sier Kotb.

Religioner blir beskyldt for å legge lokk på seksuelle spørsmål. Dette stemmer stort sett, bortsett fra i islam.

 
Daglig tar hun i mot en strøm av pasienter til sin klinikk i bydelen Mohandesin. Pasienter fra Egypt, den arabiske verden og så langt som fra USA og Australia, kommer til Egypt for å få hjelp.
Islam er et unntak
– Islam er den eneste religionen der kvinner blir behandlet på lik linje med menn, hevder hun.
 
– Alle religioner blir beskyldt for å legge lokk på seksuelle spørsmål. Dette stemmer stort sett også, bortsett fra i islam, fortsetter hun.

Hun henviser til at profeten Mohammed tok opp kvinners rett til orgasme og ga mennene klar beskjed om ikke å avslutte den seksuelle akten før kvinnene også hadde blitt tilfredsstilt. Disse teoriene kom lenge før vestlige vitenskapsmenn begynte å interessere seg for det kvinnelige seksuallivet. 

Kvinnelig initiativ
Muslimer har måttet leve med myter rundt seksualitet og islam. Svært ofte er det kvinnen som betaler prisen, mener Kotb.
 
Blant mytene er for eksempel oppfatningen om at kvinnen ikke kan invitere sin mann til samleie, at kvinner ikke skal snakke høyt om sine lyster, at kvinner ikke skal stille seksuelle krav til sin mann, og at kvinner per definisjon har mindre seksuell lyst enn mannen, og ikke minst at mannens seksuelle plikter ender med hans egen nytelse. Muslimske kilder gir et helt annet bilde av det seksuelle forholdet mellom mann og kone. Aisha, profetens yngste kone, pleide å invitere Mohammed til seg, og flere utsagn fra profeten og suraer i Koranen slår fast at mannen har en religiøs plikt til å sørge for at hans kone også tilfredsstilles seksuelt.
Vestlig påvirkning
Det stilles strenge krav til muslimske jenters jomfrudom, og sex før ekteskap er meget tabubelagt. Likevel har muslimsk ungdom som vokser opp i vestlige land internalisert en del av den vestlige sex-kulturen. En bekjent av meg som bruker mye tid foran pc-en, forteller meg at i løpet av noen timers chat kan han få en muslimsk jente til å kle av seg. I løpet av noen dager kan han få en jente i burka til å vise ansikt, og vise seg i bh etter noen ukers chat. 
 
En undersøkelse som Utrop gjorde i 2005 indikerer at minoritetsungdom generelt er like seksuelt aktive som andre ungdommer, mens unge med muslimsk trosbekjennelse har mindre sex før ekteskapet. Det var 37 prosent av de unge muslimene som oppga at de har seksuell erfaring, mens så lite som 13 prosent av de muslimske jentene oppga det samme. Guttene var altså langt mer aktive enn jentene. Blant norske jenter er prosentandelen som er seksuelt aktive 49. 
 
Selv om muslimske jenter vokser opp i familier som er strenge, og som vokter dem konstant, ser vi tendenser til at de jentene finner åpninger for å eksperimentere så vel med seksualitet som med bruk av nye medier.