Første kazakher på Operaen

Første fra Kazakhstan til å gjeste en stor norsk scene: pianisten Amir Tebenkhin.
Foto: Nur Khaligozin
Kasakhstansk kultur debuterte på Bjørvika
0Shares
Latest posts by Tekst og foto: Nur Khaligozin Tilretteleggelse: Claudio Castello (see all)
Operahuset ble det spilt pianokonsert av den kjente kazakhstanske pianisten Amir Tebenikhin. Konserten ble arrangert av Den kasakhstanske ambassaden i Oslo i anledning 20-årsjubileet for landets uavhengighetserklæringen.
– For meg er det en ære å kunne presentere Amir Tebenikhin for publikum i Oslo, og på den måten gjøre folk i Norge kjent med vår moderne kultur, uttalte den kazakhiske chargé d´Affaires ved ambassaden i Oslo, Nurlan Mussin.
Vant tysk pris
For tiden bor han i Tyskland og jobber i Hannover Orkestra. Han har studert ved velkjente musikkskoler i Moskva og Hannover. I løpet av sin musikalske karriere har han vunnet en rekke priser, hvorav den siste, German Pianist Award 2011, noen få dager før sin opptreden på Bjørvika.
Blant de fremmøtte, var flere kulturinteresserte og diplomater fra forskjellige ambassader i Oslo, samt kasakhstanere bosatt i Norge.
– Jeg storkoste meg og vil gjerne gratulere Kasakhstan med å ha en sånn begavet musiker, sa Mette Kongshem, tidligere norsk ambassadør i landet.